Nullkulu

Nullkulu

kuidas puhastada puravikke?

Kuidas puhastada puravikke?

Puravikud on lõhnavad ja maitsvad seened, mida on kerge metsast korjata. Kuid enne nende valmistamist on vaja neid korralikult puhastada. Selles artiklis räägitakse, kuidas puhastada puravikke nii, et need oleksid söömiseks valmis ja ohutud.

Mida on vaja?

Enne puhastamist on oluline valmistada ette kõik vajalikud tööriistad. Selleks on vaja kaussi, vett, pehmet harja ja köögirätikut.

Eemalda metsa määrdumine

Välimuselt võivad puravikud olla kohati väga määrdunud. Tavaliselt tulevad nad metsast kaasa mullaga, lehtede ja okstega, mis kinnituvad nende kork- või jalgosa külge.

Enne puhastamist eemalda need ebatasasused käsitsi, kuid ära eemalda korgiosa, sest see kaitseb seente sisemust.

Puhasta puravikud vees

Kui esimene osa on tehtud, aseta puravikud puhastamiseks kaussi ja lisa vett. Kõik puravikud peaksid olema veega kaetud.

Puhasta harjaga

Kui seened ja vesi on kaante all, pane käsi kaussi ja sega puravikke vee sees, et eemaldada metsa määrdumine.

Kui seente pealmine osa ei ole eriti määrdunud, siis puhasta neid pehme harjaga. Hõõru need umbes 10-20 sekundit õrnalt, kuid kindlalt, nii et harjased eemaldataks kogu seene pinnalt, kuid puutub seente sisemus.

Kuivata rätikuga

Kui oled valmis, tõsta seened üles ja kuivata rätikuga. Pea meeles, et pehmed rätikud on kõige paremad, sest nad ei kahjusta seeni ja nad imavad vett kiiresti endasse.

Kontrolli seente seisundit

Enne valmistamist kontrolli seente seisundit. Vaata, kas seal on mingeid hallituslaike, pehmeid kohti, vigastusi jne. Kui seen on halvas seisundis, jäta see parem söömata.

Kokkuvõte

Puhastades puravikke, on oluline meeles pidada, et need on õrnad seened ja vajavad õrna käsitlemist. Ära kunagi nuppe murra. Selle asemel võta prilltange ja õrnalt eemalda puravikute korki. Kuivata puravikud rätikuga ja kontrolli nende seisundit enne võimalike sööjate ettepanekut.

Puhastamise protsessi järgides saad puhtad ja maitsvad seened, mida saad ise süüa või jagada pere ja sõpradega. Bon appetit!