Nullkulu

Nullkulu

kuidas praadida koha?

Kuidas praadida koha

Kui sa otsid teavet koha praadimise kohta, oled õiges kohas! Koha on merekala, mida leidub Põhja-Atlandi ookeanis ja Balti meres. See on tuntud oma maitsva maitse poolest ja sobib hästi nii grillimisel kui ka pannil praadimisel. Selles artiklis räägime üksikasjalikult kuidas praadida koha.

Kuidas valida õige koha?

Esimese asjana tuleb valida koha õigesti. Värske koha ostmisel tuleb kontrollida, ega kala haisu ega veriseid laike ei ole. Samuti peab kala nahk olema läikiv ja kala ise kindel ja jäik.

Alusta kala puhastamisega

Enne koha praadimise alustamist peate puhastama kala. Eemaldage soomused ja sisikond ning čekiinid. Lõigake ära pea ja saba. Pärast seda peske kala ettevaatlikult külma veega, et eemaldada võimalik mustus.

Maitsesta kala

Maitsestamiseks kasutage soovi järgi musta pipart, soola, tšillit, sidruni mahla, peterselli, küüslauku jne. Tehke seda umbes tund enne praadimist, et kala maitsestumine oleks läbi ja läbi.

Parim viis koha praadimiseks

Koha saab praadida nii ahjus kui ka pannil. Kõige parem on kasutada panni, kuna kala jääb mahlakamaks ja seda on lihtsam valmistada.

Pannil praadimine

Kuumuta pann ja lisa õli. Kui õli on kuum, lisa kala nahapool pannile ning lase sel küpsetada umbes 2-3 minutit. Seejärel pööra kala ja küpseta ka teist külge umbes 2-3 minutit. Kala on valmis, kui seda on lihtne lusikaga eraldada.

Ahjus praadimine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta kala küpsetuspaberile ning maitsesta vastavalt soovile. Pane seened, sibul ja küüslauk kala kõrvale. Küpseta umbes 10-15 minutit sõltuvalt kala suurusest.

Kuidas serveerida kala

Kala võib serveerida erinevate lisanditega, nagu näiteks aurutatud köögiviljad, keedetud riis, kartulid või salatid. Võib kasutada ka erinevaid kastmeid, nagu näiteks mädarõigas, pesto, hollandi kaste jne.

Kokayl kokku võttes, koha praadimine on väga lihtne ja maitsev viis merekala valmistamiseks. Õige koha valimine, puhastamine, maitsestamine ja praadimine nõuavad mõningast ettevaatlikkust, kuid ei ole keerulised. Serveeri kala erinevate lisandite ja kastmetega vastavalt oma maitsele ning naudi meeldivat maitseelamust.