Nullkulu

Nullkulu

kuidas istutada roose?

KUIDAS ISTUTADA ROOSE

Roosid on suurepärased ilupõõsad, mida saab imetleda nii suvel kui ka varakevadel. Roosid lisavad aeda värvi, lõhna ja atmosfääri. Kuid kui te otsustate, et soovite oma aias kasvatada roose, siis pole see nii lihtne, kui tunduda võib. Selles artiklis räägime sellest, kuidas istutada roose õigesti.

Ettevalmistus

Enne kui alustate rooside istutamisega, peaksite olema kindel, et kavatsete seda teha õigel ajal. Parim aeg rooside istutamiseks on hilissügisel või varakevadel, kui maa pole enam külmunud. Kui istutamine toimub kevadel, siis tuleks see läbi viia enne, kui pungad hakkavad paisuma.

Teie esimene samm on valida õige koht, kus roosid kasvama panna. Roosid armastavad päikesepaistelist kohta, seega valige avatud ala, kuhu päike paistab vähemalt kuus tundi päevas. Isegi kui roosid võivad kasvada osalises varjus, on nad siiski tugevamad täis päikese käes.

Teine asi, mida peaksite silmas pidama, on pinnase kvaliteet. Roosid armastavad hästi kuivendatud pinnast. Veenduge, et pinnas oleks lahti ja hea drenaažiga, et vältida vee seismist, mis võib põhjustada rooside juurte mädanemist.

Samuti tuleb mulda lisada väetist, enne rooside istutamist, et aidata neil hästi kasvada. Võite kasutada orgaanilist väetist nagu komposti või kunstlikku väetist nagu noorte taimede väetis.

Istutamine

Kui olete koha välja valinud ja maa ette valmistanud, on aeg roosid istutada. Kõigepealt peate kaevama auku, mis on umbes kaks korda suurem kui roosi tüvi. Maa ümber puu tuleks lahti kobestada, lisades väetist. Samuti on vaja valmistada kastmisavasid.

Roosi tüve juures näete, kus on tema juurekael. See on koht, kus tüvi muutub juurteks. Kui istutate roosi liiga sügavale, võivad nad hakata mädanema, seega on oluline paigutada juurekael õiges kõrgusesse.

Roos tuleb istutada oma potis või anumas, nii et juured oleks kaitstud. Kui olete valmis istutama, lõigake ära täiendavad lehed ja kõik kahjustatud juured, seejärel laske roosil istutamisavas seista ja täitke seejärel muld täielikult. Kastke piisavalt vett, et roos saaks hästi kasta.

Hooldus

Roosid on ilusad, kuid nende kasvatamine nõuab hooldust. Kui olete roosid istutanud, peate neid regulaarselt kasta, umbrohi eemaldada ja närbunud õied ära lõigata.

Roosid armastavad niiskust, seega veenduge, et muld oleks alati niiske. Kui elate kuivas piirkonnas, võib see tähendada, et peate oma roose kastma igapäevaselt, kuid niiskemates piirkondades saavad piisavad vihmaveed piisavaks.

Väärib märkimist, et liiga palju kastmist võib roose kahjustada. Kui juured on sageli liiga märjad, võivad need hakata mädanema.

Lõpuks on oluline jälgida, kas teie roosid haigestuvad. Mõned levinud haigused on rooste ja must laik. Kui märkate, et teie roosid on nakatunud, võite proovida kasutada fungitsiide või tõrjevahendeid.

Kokkuvõte

Rooside istutamine võib olla lihtsam, kui tundub, kui järgite õigeid samme. Enne istutamist veenduge, et valitud ala on päikesepaisteline ja hästi kuivendatud. Kui olete roosid istutanud, peate neid regulaarselt hooldama, kasta ja jälgima, et nad ei haigestuks.

Lisaks sellele, võite endale meelde tuletada, et roosid on üks ilusamaid lilli, mis lisavad teie aiale hindamatut lõhna ja värvide mitmekesisust. Järgige neid samme ja peagi saate nautida oma ilusaid roose unustamatul moel!