Nullkulu

Nullkulu

kuidas puhastada granaatõuna?

Kuidas puhastada granaatõuna

Granaatõunad on tervislikud puuviljad, mida saab süüa või valmistada erinevates roogades. Kuid enne seda tuleb granaatõuna puhastada. Selles artiklis räägime, kuidas seda teha.

Mida sa vajad:
– Kohalikku granaatõuna
– Nuga
– Kauss
– Köögikäterätik
– Kannmikser
– Sõela

Samm 1: Vali õige granaatõun
Kõigepealt on tähtis valida õige granaatõun. Vali granaatõun, mille nahk on sile ja kõva ning puuvilja ümber pole pragusid või teisi kahjustusi.

Samm 2: Lõika granaatõun pooleks
Lõika granaatõun pooleks nii, et mõlemal poolel oleks pool viljalihast. Lõika nii sügavale, kui võimalik.

Samm 3: Löö pulgaga granaatõunast tera välja
Istuta granaatõunarümbasse üks taldriku servale ja kasutage näpunäpud, et granaatõuna õit halvasti viilutada. Pöörake taldrik õrnalt natuke, et eraldada terad.

Samm 4: Lõika granaatõuna kõvast kilesarnasest membraanist läbi
Koo terad oma kätega kaussi. Kasutage seda, et granaatõuna koor ei oleks kaartega ja koo terad oma kätega kaussi.

Samm 5: Eemalda membraanid
Eemaldage kätega teradest kõiksugu valged membraanid, purunenud viljad ja muud prahid.

Samm 6: Puhasta terad kannmikseris
Lase terad kannmikserisse ja töötle neid umbes 10-15 sekundit. Ära töötle teri rohkem kui 15 sekundit, sest granaatõuna seemned on väga kõvad ja võivad kannmikseri noad suhteliselt kiirelt ära kulutada.

Samm 7: Kurna granaatõunamahl
Kurna töödeldud granaatõunad läbi sõela, et eraldada terad ja mahla, sest koor ja seemned hoiavad kiudaineid.

Samm 8: Kasuta
Granaatõunamahl on valmis kasutamiseks. Seda saab juua, lisada kastmetele või valmistada muid roogasid.

Kokkuvõte
Granaatõuna puhastamine on lihtne. Vali tervislik granaatõun, lõika see pooleks ja eralda terad kilesarnasest membraanist. Lase terad kannmikseris ja kurna mahl sõela kaudu. Voila! Purjus granaatõunamahl on valmis kasutamiseks.