Nullkulu

Nullkulu

kuidas kasutada spinatit?

Kuidas Kasutada Spinatit – Tervislik Võimalus Muuta Söödav Eluase

Spinat on kasulik taim toitumise seisukohalt ja seda tuleb tarbida regulaarselt, et saavutada tasakaalustatud toitumine. Spinatit on lihtne lisada oma toiduratsiooni ning sellel on palju positiivseid omadusi sealhulgas tervislikke kaalulangetuse omadusi. Selle artikli eesmärk ongi õpetada kuidas kasutada spinatit ning rääkida selle kasulikkusest ja tervislikkusest.

Miks spinat on tervislik?

Spinat on madala kalorsusega, kuid sisaldab rohkesti mineraale, vitamiine ja antioksüdante. See on hea kaltsiumiallikas ja sisaldab ka rauda, mis on vere moodustamiseks hädavajalik. Samuti on spinat head kiudained, mis aitavad seedimist reguleerida. Lisaks sisaldab spinat ka B-vitamiine ning C-vitamiini, mis toetavad immuunsüsteemi.

Kuidas valida ja säilitada spinatit?

Parim viis spinati kasutamiseks on värskelt. Parim on valida rohelisi, tihedaid ja elastseid lehti. Vältige lehti, mis on närtsinud. Enne kasutamist peske spinatit külma veega ning kuivatage hoolikalt köögipaberiga. Kui te ei kasuta kohe kogu spinatit, siis säilitage seda õhukindlas kotis külmkapis.

Kuidas kasutada spinatit?

Spinat on universaalne köögivili, mida saab kasutada nii kuumtöödeldult kui ka toorelt toiduainetes. Siin on mõned lihtsad ja kiired retseptid, mis aitavad teil spinatit oma dieedile lisada:

Spinati-kanasalat

Lõika kanarindadele ribadeks ning prae neid pannil vähese õliga.
Sega spinat, kirsstomatid, punane sibul ja avokaado omavahel. Lisa soola ja pipart maitse järgi.
Lisage praetud kanaribad segule ning nautige tervislikku ja maitsvat salatit.

Spinati-piimasupp

Haki 1 sibul ja 1 küüslauguküüs hästi ning hauta pottide sees läbi.
Lisa spinat ja 1 tass kanapuljongit, keedetakse tasasel tulel umbes 5 minutit.
Lisage 1 tass piima ja 1spl maisitärklist ning segage segu, et supp muutuks kreemjaks.
Maitsesta soola ja pipraga maitse järgi ning serveeri soojalt.

Spinati-kodus valmistatud pizza

Rulli pizzatainas. Jahvatage pizzapõhja peale tomatipasta. Lisage kooritud juust. Vajutage peale spinati-lehed.
Puistake veidi kuumutatud õli ja soola peale. Küpsetage ahjus umbes 12 minutit kuni koorik on kuldpruun.

Kasutades spinatit oma igapäevases dieedis võib parandada tervist ning aidata kaalulangetamisel. Teades, kuidas valida, säilitada ja kasutada spinatit, saate lisada oma toidule väärtusliku köögivilja rikkalikud toitained. Spinatit saab serveerida paljudes erinevates roogades ning see on odav ja kergesti kättesaadav aastaringselt. Alati on vähe uusi spinati-retsepte, mida saate proovida ja spinatit oma menüüsse lisada.