Nullkulu

Nullkulu

kuidas valmistada seepi?

Kuidas valmistada seepi

Kui otsite võimalust oma kodus seepi valmistada, on teil õnne. See on palju lihtsam, kui arvate, ja nõuab vaid mõningaid lihtsaid koostisosi ja rutiini, mida saate leida oma kohalikult apteegist või tervisetoidupoodist.

Hea seepi tootmiseks on tähtis mõista, et see koosneb kahest põhikomponendist – alustest ja õlist. Alused on söövitavate omadustega leelised, mis loovad proteiinidega ka reaktsiooni, mille tulemuseks on vedelikud, mida nimetatakse glütseriiniks. Õlid annavad seepile erinevad lõhnad, värvid ja tekstuurid, mis aitavad kaasa ka selle teie nahale toiteväärtuse lisamisele.

Seepi tegemiseks on mitmeid meetodeid, kuid allpool toodud meetod on üks lihtsamaid ja efektiivsemaid. Loomulikult on oluline meeles pidada, et enne seepi valmistamist peaksite olema hästi ettevalmistatud, hästi varustatud ja järgima hoolikalt kõiki juhiseid.

Oluline on alati kasutada isikukaitsevahendeid, nagu kindad ja silmakaitse, kui manipuleerite leelise ja õlidega. Pea meeles, et seepi valmistamine võib olla ohtlik, kui te ei ole täielikult ettevaatlik. Kui olete valmis, järgige allpool toodud samme.

Vajalikud koostisosad

Seebialused – kasutage puhast kaaliumhüdroksiidi (KOH) või naatriumhüdroksiidi (NaOH).
Õlid – kasutage õlisid nagu oliivi- või kookosõli, mis sobivad ideaalselt seepide valmistamiseks.

Inspiratsiooni saamine

Alustage tutvumisega seepide tegemisega ja tehke järelepärimisi tervisepoodides ja apteekides. Leidke tööjuhendid, lugege blogisid ja vaadake YouTube’i videoid, et saada inspiratsiooni retseptide kohta.

Kaitsevalmistised

Kandke kindaid, silmakaitset ja pikki varrukaid rõivaid. Hoidke leelisi ja õlisid eraldi, kuid mõlemad koostisosad peavad olema käepärast. Vältige segamist metallnõudega.

Kaalude ja mahutite ettevalmistamine

Valige kaalud ja nõuanded, mis suudavad toetada suuri koguseid (nii õlid kui ka koostisosad), ning lisage kindlasti ka suured mahutid segamiseks ja segamiseks.

Koostisainete kaalumine ja segamine

Kaalu vajalik kogus seebialuseid ja õlisid, nagu oliivi- ja kookosõli, ning seejärel lisage koostisosad vastavalt etteantud retseptile kindlates mahutites. Hoidke leelisi ja õlisid eraldi.

Leelise lahjendamine

Segage leelised keedetud, jahutatud veega suhtes 1: Leelis reageerib kuumusega, et põhjustada happeregulatsiooni.

Leelise ja õlide segamine

Lisage leelis aeglaselt oma õlile ja segage selle aja jooksul põhjalikult.

Segage ja lisage lõhna

Segage oma segu hoolikalt, et tagada ühtlane ja sileda seepi tekstuur. Seejärel lisage segu lõhnaga nii, nagu teile meeldib.

Segage ja lisage värvi

Kui soovite, võite seepi segule lisada ka värvi. Segage segu põhjalikult ja jälgige, et värvid etiketil ei kõrvetuks.

Valage segu vormidesse

Levitage seepi segust või valage see vormidesse. Võimalik, et soovite enne segu valamist viimistleda vormi pind õliga.

Lihvige ja asetage kuivaks

Lihvige ja asetage oma seepid kuivaks kolm kuni viis päeva.

Lõppviimistlus

Eemaldage seep vormist ja lõigake soovitud suuruseks. Annustage ja kaunistage vajaduse korral.

Kokkuvõte

Seepi valmistamine on lihtne kodus tehtav protsess, kui järgite kõiki ettevaatusabinõusid ja juhiseid. Kasutage alati kaitsevahendeid ning hankige oma koostisosad hoolikalt. Tänu oma vaevale saate mitte ainult imelise enda valmistatud seepi, vaid ka teadmise, et see on täiesti loomulik ja valmistatud teie enda kätega. Ärge kartke katsetada ja proovige lisada erinevaid taimseid toiteväärtusi, mis annavad lisaks imelisele lõhnale ka väärtuslikku toitumist nii teie nahale kui ka hingele.