Nullkulu

Nullkulu

mida süüa imetamise ajal?

“Mida süüa imetamise ajal” – Üksikasjalik juhend imetavatele emadele

Imetamine on üks kõige olulisemaid asju, mida saate oma lapse heaolu jaoks teha. Kui teil seda läbi teha, on oluline tagada, et teie keha saaks piisavalt toitaineid, et tugevdada teie lapse immuunsust ja aidata neil tervena kasvada. Kuid milline toit on teie jaoks parim? Siin on üksikasjalik juhend selle kohta, mida süüa imetamise ajal ja kuidas hoida oma keha piisavalt varustatuna, et toidaks oma last rinnapiimaga.

Süsivesikud

Süsivesikud on teie keha peamine energiaallikas, nii et neid on oluline piisavalt tarbida. Täisterad, kaunviljad, teraviljad ja puuviljad on suurepärased süsivesikute allikad. Teie keha vajab umbes 50% kaloreid süsivesikutest, nii et veenduge, et saaksite iga päev piisavalt.

Valgud

Valgud on rinnapiima oluline valmistamise koostisosa, sest need aitavad tugevdada teie lapse immuunsussüsteemi ja aidata neil tervislikult kasvada. Hea valguallikas on näiteks kana, kala, munad, kaunviljad ja liha. Kodujuust, tofu ja pähklid on samuti suurepärased valguallikad.

Rasvad

Rasvad aitavad teie kehal toota piisavalt rinnapiima, seega on oluline tarbida tervislikud rasvad nagu avokaado, kalaõli, pähklid ja seemned. Need annavad teile ka piisavalt energiat, et teie last toita.

Puu- ja köögiviljad

Puuviljad ja köögiviljad on samuti olulised toitained, mida peaksite oma dieeti lisama. Need sisaldavad palju antioksüdante ja vitamiine, mis aitavad teil imetamise ajal tervena püsida ning tugevdada teie lapse immuunsussüsteemi. Sööge iga päev vähemalt 5 portsjonit puu- ja köögivilju.

Joogid

On oluline juua piisavalt vedelikke, et toita oma last rinnapiimaga. Ideaalne jook on vesi, kuid võite juua ka mahlu ja taimeteed. Proovige vältida liiga palju kofeiini ja gaseeritud jooke.

Lõssipulber

Lõssipulber on ka suurepärane toitainerikas lisand, mida võite oma dieeti lisada. See sisaldab palju kaltsiumi, mis aitab tugevdada teie lapse luustikku, ning aitab teil toota piisavalt rinnapiima.

Kokkuvõte

Imetamise ajal on oluline tarbida kiudainerikkad süsivesikud, head valkud, tervislikud rasvad, puu- ja köögiviljad ning piisavalt vedelikke. Lõssipulber on samuti suurepärane toitainerikas lisand, mida võite oma dieeti lisada. Pidage meeles, et alati on oluline saada piisavalt toitaineid, et aidata teie lapsel tervena kasvada ja arendada tugevat immuunsussüsteemi. Järgige neid nõuandeid ja sööge tervislikult, et teie keha ja teie imetav laps saaksid parima toitumise!