Nullkulu

Nullkulu

mida sööb koger?

Mida sööb koger?

Koger on merekalaliik, mida saab leida Eesti ranniku lähedalt. Selle levinud nimi on merisiilik ja näeb välja nagu herneterade kimp, mis on pakitud koorega. Koger kuulub ‘tevandiliste’ klassi ja on sama perekonna liige nagu tursk, paltus, kammeljas ja lest. Mis puutub kogre söömise viisi, siis on erinevaid meetodeid, mida võib kasutada kogre valmistamiseks ja serveerimiseks.

Toitainetesisaldus

Koger on tervislik ja toitaineterikas kala. See sisaldab palju valku, kaltsiumi ning magneesiumi, lisaks on koges rohkelt vitamiine, nagu näiteks D ja B-Koger sisaldab ka küllaldaselt rauda, kaaliumi ja fosforit. Ühes untsis koges on umbes 60 kalorit, mis muudab kogre tervislikuks ja dieet toiduks.

Kogre valmistus

Kogerit võib valmistada väga erineval viisil, olles samal ajal väga maitsev ja toitainetega täidetud. Siin on mõned meetodid, kuidas seda saaks valmistada.

Küpsetatud koger: kogri küpsetamine on lihtne viis selle valmistamiseks. Mähkige koger fooliumi sisse ja lisage sellele soola, pipart, sibulat ja küüslauku. Pange koger ahju ja küpsetage kuni kala omandab valmisoleku.

Friteeritud koger: kogerit võib ka praadida. Selleks võtke kogri tükid ja leotage neid munas ja jahus. Praadige kogritükki pannil kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.

Grillitud koger: kogri võib ka grillida, lisage soolale, piprakastmele ning sibula- või küüslaugupurustatud marinaadile.

Kogre serveerimine

Kogerit võib serveerida koos rohelise salatiga või lisada selle kõrvale aurutatud riisi. Kogerit saab serveerida ka pastaroogadega, täisteraleivaga või kerge maitsestamisega maja valmistatud kastmega. Kogri serveerimisel võiks juurde lisada ka värsket sidrunit, lisanditega küpsetatud köögivilja ja maitsestatud sinepit.

Kokkuvõte

Koger on maitsva maitsega, toitaineterikas ja tervislik kala. Selle söömine on suurepärane viis saada nii maitset kui ka kasulikke toitaineid. Lisaks valmistamisviisidele peate enne kogre söömist eemaldama kõik luud. Seega, kui soovite proovida midagi uut ja huvitavat oma menüüs, proovige kindlasti valmistada kogrit ja serveerida seda oma pereliikmetele või külalistele.