Nullkulu

Nullkulu

mida soomes teha?

“Mida Soomes teha” – Lõbus Seiklus Põhjamaal

Tere tulemast Soome, kus teid tervitavad magnifitseerivad metsad, laiad järved ja lummavad lumikatted. See on sihtkoht, mis pakub rohkelt seiklusi, samuti rahulikku puhkust kõigile, olenemata vanusest. Soome võib olla põhjamaine riik, kuid siin on midagi, mida võite leida ainult Soomes. Seetõttu oleme loonud selle juhise “Mida Soomes teha” nii teile, kes olete esmakordselt Soomes, kui ka teile, kes olete siin juba käinud, kuid soovite rohkem avastada.

Kes meie oleme

Me oleme aktiivsed seiklejad, kes soovivad Soomet teistele avastada. Oleme külastanud enamikku Soome piirkondi, kus oleme avastanud nii turistidele kui ka kohalikule elanikkonnale mõeldud kohad, mida kindlasti soovitame külastada.

Kuidas siia jõuda

Soome on kättesaadav nii õhu kui ka merega. Enamik rahvusvahelisi lennuettevõtteid pakub lendu Helsinki Vantaa lennujaama. Teine võimalus on Tallinna lahe kaudu esineda ja nautida laeval reisi – sobib eriti neile, kes otsivad põnevust ja unustamatuid vaateid.

Mida siin teha

Helsingi
Helsingi on Soome pealinn, mis on pilgeni täis erinevaid vaatamisväärsusi, mis sobivad igas vanuses inimestele. Te ei saa külastada Helsingit ilma Suomenlinna kindluse külastamiseta. See ajalooline UNESCO kultuuripärandi nimistusse kuuluv kindlus võimaldab teil suurendada oma teadmisi Soome ajaloost, nautida hämmastavaid vaateid kaleidoskoopilise Soome lahe ümbrusele ja loomulikult ka lõbusaid jalutuskäike. Lisaks on Helsingis kaasaegse kunsti muuseum, Kiasma, Soome Rahvusmuuseum ja paljud teised huvitavad kohad.

Põhjakoreal Tornio ja Kemi
Kui olete Lumetempli külastaja, olete teadlik sellest suurepärasest koostööst, kuidas Soome ja Rootsi kokku tulid, et luua Euroopa üks muljetavaldavamaid lume-ehitusi. Lumetempel asub Kemi linnas ja on peaaegu eraldatud maailmast, kuid on siiski üks kõige hinnatumaid turismimagneteid Põhjamaades. Veel üks Põhjakorealise elamusega koht on Tornio linn, kus saate nautida saunatamist lodžade vahel või nautida kohalikku jõuluturgu, mille jõulutuled säravad rohkem kui külm talv.

Ivalos
Soome põhjapoolseim linn Ivalo Kutuvuoma järve lähedal, on avastamata põhjamaa imede koht. Siin saate lõõgastuda, sukelduda Lofooti kaluretkede õhkkonda, matkata mööda Lemmenjoeni rahvusparki, kus pakub rohkelt ilusat ning imelist loodusrada.

Ounasvagi Asulas
Ounasvagi asulani asub umbes 220 km põhja pool Sulikeses, maaliline piirkond. Kaskihalina rahvuspark pakub palju võimalusi soome metsiku looduse nautimiseks. Kui soovite külastada tõelist Soome elu, siis ärge minge kaugemale Ounaskariatist.

Kymenlaaksos
Kymenlaakso on Soome lõunaosas asuv maakond, kus saate avastada Soome lahe saari ja looduskaitsealasid. Siin on palju võimalusi matkamiseks, külastamiseks ja kalastamiseks.

Kokkuvõte
Kokkuvõtteks võime öelda, et Soomes leidub piisavalt seiklusi, et täita kõigi külastajate soove. Soome on täis elamusi, mida ei saa kogeda kusagil mujal. See on sihtkoht, kus suurepärane loodus, rikkalik kultuur ja põnevad vaatamisväärsused loovad unustamatu kogemuse. Seega, kui olete seiklusjanuline, siis võtke aega ja külastage Soomet – ja kui te olete siin juba käinud, siis tulge tagasi ja avastage rohkem.