Nullkulu

Nullkulu

kus pool peab helkur olema?

Kus pool peab helkur olema

Liikluses on väga tähtis tagada enda nähtavus, eriti kui tegemist on pimedate või halva ilmaga. Üks populaarsemaid viise selle tagamiseks on kasutada helkureid. Helkurid on kasulikud mitte ainult jalakäijatele, vaid ka paljudele teistele liiklejatele, nagu jalgratturid, mopeedijuhid, mootorratturid jms. Kuid kus täpselt peaks helkur olema?

Kohustus kasutada helkurit

Enne kui räägime sellest, kus helkur täpselt peaks olema, on oluline meenutada, et Eestis on helkuri kasutamine jalakäijatele ja jalgratturitele kohustuslik. See tähendab, et kui te liigelda pimedal ajal või halva nähtavusega tingimustes ilma korraliku helkurita, võite saada trahvi. Seega on äärmiselt oluline paigaldada helkur õigesti.

Kus peaks olema manussignaal?

Enamik inimesi paigaldab helkuri kas rõivastele või jalanõudele. Õigupoolest peaks helmest kandma nii valges kui ka pimedas. Helkur särab valguse poole, seega peaks see olema paigaldatud nii, et see on nähtav kõige laiemast võimalikust nurgast. Näiteks kui olete tee ääres paremal küljel kõndimas, peaks helkur olema kinnitatud vasakule poole. See tagab, et juhtidel on teile hea nähtavus.

Kui teil on ühepoolse liiklusega teed, tuleks helkur paigaldada nii, et see oleks liiklusega vastupidises suunas. Näiteks kui liigelda tee vasakul serval, peaks helkur olema paigaldatud paremale poole. Samuti paigaldatakse olenevalt liiklusolukorrast, nt kui oled keset autoteed.

Kokkuvõte

Lõpuks võib öelda, et helkurite kasutamine on väga tähtis nii oma ohutuse kui ka teiste liiklejate ohutuse tagamiseks. Helkur peab olema paigaldatud nii, et see oleks nähtav kõige laiemast võimalikust nurgast juhtidele, tagamaks enda nähtavus pimedas. Oluline on märkida, et kohustuslik on helkuri kasutamine jalakäijatele ja jalgratturitele Eestis, seega tuleb helkur paigaldada õigesti, et vältida trahvi.