Kuidas säilitada küüslauku
Küüslauk on üks populaarsemaid köögivilju meie köögis. Siiski on mõned küsimused selle kohta, kuidas säilitada küüslauku pikema aja jooksul. Kui te ei järgi õigeid säilitamismeetodeid, võib küüslauk muutuda halvaks ja rikneda. See artikkel annab üksikasjaliku ülevaate sellest, kuidas küüslauku kõige paremini säilitada.
Kuivatage küüslauk õigesti
Kõigepealt peaksite teadma, et küüslauk vajab kuivatamist. Alustage küüslaugu puhastamisest, eemaldades kõik juured ja maaosakesed. Järgmiseks kuivatage küüslauk põhjalikult enne hoiustamist, sest niiske küüslauk võib hakata riknema.
Teiseks peaksite kaaluma küüslaugu säilitamist eraldiseisvalt, kuna kokku pandes teiste aedviljadega, võib see halvaks minna. Küüslaugu säilitamine mitte-suletud kastides, näiteks korvides, on hea valik.
Küüslauku on võimalik külmikus hoida
Küüslauku saab hoida ka külmkapis, mis peatab bakterite kasvu ning annab küüslaugule veelgi pikema säilimisaja. Külmik pole aga ideaalne valik, kuna liiga külm temperatuur võib lõpuks põhjustada küüslaugu kuivamist.
Säilitage küüslauk korralikus kohas
Kui otsustate säilitada küüslauku kapis, peaks küüslaugu kott olema kinni, et vähendada kokkupuudet niiskusega. Ideaalne temperatuur küüslaugu hoidmiseks on kusagil vahemikus 12 kraadi ja 15 kraadi. See temperatuur annab küüslaugule täiusliku kasvukeskkonna, mis aitab ka pikema ajal säilida.
Kui küüslauk on lõigatud või tükeldatud, tuleks seda hoida sügavkülmas. Sulatage see vajadusel enne kasutamist ja see peaks jääma endiselt maitsev.
Ärge puhastage küüslauku liiga vara
Oluline on meeles pidada, et kui puhastate küüslauku liiga vara enne selle hoiustamist, võib see muutuda kiiresti halvaks ja sellel võivad moodustuda plekid. Seepärast on parem küüslauk puhastada vaid mõni päev enne hoiustamist.
Hoidke küüslauku õigel tasapinnal
Küüslauku tuleks hoida horisontaalsel tasapinnal, mitte vertikaalselt, et vältida küüslaugupõhjade kuivamist. Kui hoiustate küüslauku vertikaalselt, võivad põhjad kuivada ja sellel võivad tekkida hallituse laigud, mis on halva maitse tagajärjeks.
Lõpetage küüslaugu idanemine
Kui pärast kõigi säilitamisnõuete järgimist hakkab küüslauk ikkagi idanema, on kõige parem küüslauk peeneks hakitud ja sügavkülmutatud. See laseb teie küüslaugul endiselt oma vanu reisisid toidus säilitada, kartmata idanemist.
Kokkuvõte
Kui säilitate oma küüslauku õigesti, saate sellest pikema aja jooksul maitsta. Õigetesse konteineritesse ja kapis hoidmisega saab takistada küüslaugul rikneda. Kui köögiviljad hoiustatakse kuivas ja jahedas kohas, siis see vähendab bakterite kasvu, tagades, et köögiviljad jääksid kauaks värsked ja tervislikud. Hoolitsege oma köögiviljade eest ja teie tervis tänavad teid.