Nullkulu

Nullkulu

kuidas riietada beebit suvel?

Kuidas riietada beebit suvel

Suve saabumisega tuleb ka beebide riietumisel arvesse võtta kõrgeid temperatuure. Kuigi on oluline, et laps oleks riietuses mugav ja hea enesetundega, tuleb samal ajal hoida ära ka ülekuumenemine. Selles artiklis saame teada, kuidas valida õigeid riideid ning mida tuleks suvebeebi riietumisel silmas pidada.

Kerge ja õhuline vastsündinute riietus

Suvel on vanemad tavaliselt mures, et nende beebi higistab liiga palju, samas kui liiga palju riietumata jätmise korral on ohtulapsel ka külma saada. Selle vältimiseks on õige lahendus valida beebile kerged ja õhulised riided. Puuvillaseid riideid võib kasutada kergema alternatiivina. Mahepuuvillaga kasukad, bodid ja särgid on suurepärased valikud.

Kindlasti valida heledaid värve

Tumeid värve ei soovitata beebidele suviti kasutada, sest need imevad endasse rohkem päikesekiirgust. Heledad värvilised rõivad on aga palju jahedamad ja mugavamad. Need hoiavad kehatemperatuuri reguleerituna ning on beebile mugavamad.

Kanda lahtiseid ja õhulisi särgid ja pükse

Laiade käistega särgid on samuti hea valik, et lapsed tunneksid end mugavalt ning ei segaks neid liigselt soojus. Samuti on oluline valida riideesemeid, kus on palju liikumisvabadust.pehme puuvillane riietus on ideaalne. See on eriti oluline mähkmetega laste jaoks, kes vajavad liigutuste tegemist lihtsamaks.

Korralik päikesekaitse vastsündinute nahale

Päikese käes olek tähendab, et beebi nahk on kahjustuste eest kaitstud. Vastsündinud nahk on aga tundlik ning õhema kihiga. Selle tõttu on kohustuslik kanda kaelustega sülearvuti või mütsi, samas kaitsta käsi õrnade päikesekaitse kreemidega. Kui beebi on alla kuue kuu vanune, on soovitav teda hoida ka varjus.

Kasutada õiget jalanõupilti

Soojad, õhku läbilaskvad jalanõud on beebi jalgadele väga tähtsad. Valida võib kerged kingad, sandaalid või klapid. Kindlasti tuleks arvestada, et mõned ilusamad jalanõud, nagu mokassiinid, on beebidele suurepärased valikud.

Kanda päikesekate

Kui päike on liiga ere, võiksid kaaluda päikesekatte kasutamist. Päikesekate hoiab ära beebi silmade kahjustusi ning on samal ajal ka mugav ning sobib suurepäraselt randa minekuks.

Kokkuvõtteks tuleks riietuda nii, et laps oleks mugavas ja jahedas keskkonnas, kus ta saab piisavalt liikuda ning kus on võimalik piisavalt hingata. Kindlasti tuleks riietuse valikul ja päikese käes viibimisel olla ettevaatlik ning järgida ohutusreegleid. Nii saab lapsevanem tagada oma beebi heaolu ning mugava suve.