Kui kaua kraadiklaasi all hoida
Kraadi klaasi alla panemine on väga tavaline meetod, mis kõigile paistab meeldivat, kuid vähesed teavad, kui kaua klaasi all hoiavad. Kasvav huvi teema vastu on kuidagi seotud sellega, kui palju aega me peaksime oma joogi külmutatud hoidmiseks või kui suur temperatuur erinevus on tavalisest joogi temperatuurist.
Kuidas kraadiklaasi toimib?
Kraadiklaasi all hoidmine on efektiivne meetod joogi või muu vedeliku jahutamiseks või kuumutamiseks. Tavapäraste klaasidega võrreldes võib kraadiklaasi temperatuuri reguleerimine olla tõhusam, sest spetsiaalsete õhuõhumullide kasutamine klaasi seintel võimaldab vedeliku temperatuuri kiiresti muuta.
Kui kaua kraadiklaasi all hoida?
Üldreeglina soovitame kraadiklaasi kasutamisel hoida vedelikku 2-3 minutit, et saavutada soovitud temperatuur. Ei ole konkreetset aega, mida peaksime järgima, sest see sõltub vedeliku algtemperatuurist ja soovitud temperatuurist.
Järgnev on üksikasjalikult kirjeldatud soovitatud hoidmisaegu erinevate jookide jaoks:
Vesi – Kuna külma vett on meeldiv juua, on soovitatav hoida vett kraadiklaasis umbes 2-3 minutit. Kuuma vett võib aga kraadiklaasis hoida keskmiselt 5-7 minutit.
Kohv – Kui sulle meeldib sooja kohvi nautida, siis kraadiklaasis hoida 2-3 minutit. Kui eelistad külma kohvi jooki, soovitame hoida seda kraadiklaasis keskmiselt 5-7 minutit.
Tee – Roheline tee sobib kraadiklaasi all hoidmiseks keskmiselt 2-3 minutit. Musta tee jaoks võite kraadiklaasi temperatuuri kohandada keskmiselt 4-5 minutiga.
Kuum šokolaad – Kui teile meeldib värskelt valmistatud kuum šokolaad, hoidke seda kraadiklaasis 3-4 minutit.
Kange alkohol – Kangeid jooke, nagu viski, rumm, brändi jne, saate kraadiklaasis hoida keskmiselt 2 minutit, et temperatuuri alandada. Kui soovite sooja alkohoolset jooki juua, hoidke seda kraadiklaasis 5-7 minutit.
Viinamarjamahl – kuna viinamarjamahl on sageli külm jook, soovitame juua seda kraadiklaasis alles pärast seda, kui see on sealt võetud, umbes 5-7 minutit.
Järeldus
Kraadiklaaside kasutamine on suurepärane võimalus joogi temperatuuri kiiresti muuta. Tavaliste klaaside kasutamisel võib temperatuuri muutmiseks kuluda palju aega, kuid kraadiklaasiga saate sellega hakkama kümnekonna sekundiga. Järgides käesolevas artiklis toodud soovitusi, saate kraadiklaasiga vedelikku kiiresti jahutada või soojendada vastavalt sellele, millist temperatuuri teie keha tahab. Kuid pidage meeles, et kraadiklaasi kasutamisel joogid säilivad värsked ja maitsvad vaid seni, kuni te neid õigesti hoiate!