Nullkulu

Nullkulu

kuidas kassi karistada?

Kuidas kassi karistada – praktilised nõuanded.

Kassiomanikuna võib pettumus või viha saavutada kirgliku tippu, kui kass käitub halvasti. Ükskõik, kas teie kass läheb nurka või hakkab seina peal ronima, ei tohiks te oma kassi karistada ilma mõjuva põhjuseta. Kuidas karistada oma kassi, et ta teaks, et ta tegi midagi valesti? Selles artiklis jagame mõningaid praktilisi näpunäiteid, mis võivad teie kassile kasuks tulla.

Kassi karistamine – kas see on tõesti vajalik?
Enne kassi karistamise kaalumist peate endalt küsima, kas teie kass käitub halvasti või lihtsalt väljendab oma loomulikke instinkte. Kui teie kass kriimustab mööblit või jookseb mööda maja ringi, on see tavaliselt tavaline kassi käitumine. Sellistes olukordades peaksite kassi käitumist juhtima, mitte teda karistama. Kui aga teie kass käitub ebatavaliselt või teeb midagi ohtlikku, on õige temaga rääkida ja teda korralikult karistada.

Mõned kassiomanike lemmik viisid kassi karistamiseks on karjumine, löömine ja vee pihustamine. Kuid need meetodid võivad kahjustada teie kassi füüsilist ja emotsionaalset tervist. Tõelise õige karistamise eesmärk on suunata kassi käitumist mitte solvata teda. Peate suutma kassi rahulikult korraldada ja juhtida, ilma et tema füüsiline tervis oleks ohus.

Kassi karistamine – kuidas seda õigesti teha?
Kasutage häält: Kasside jaoks on mehelik-kohev hääl kõige tõhusam viis nendega rääkimiseks. Enne kassi karistamist kasutage sellist häält selleks, et teda oma nime järgi nimetada ja seletada, mida ta tegi valesti. Teie kass mõistab, et ta tegi midagi valesti, kuid ta ei tunne valu ega haiget.

Ärge lööge kassi: Kassi löömine võib tunduda kiusatusena, kuid see teeb rohkem kahju kui kasu. Kassi löömine paneb ta tundma hirmu ja ta hakkab teid vältima. Kassid on tundlikud loomad, kellele pole soovitatav ärritada.

Kasutage kassi jaoks kasutatavat tüüpi karistust: Kassid on üsna nutikad olendid ja kui karistus on liiga karm või ebaõiglane, võivad nad muutuda ükskõikseks. Kassi saab karistada kassiomaniku poolt määratud tüübi järgi, kuidas karistus teda mõjutab ja kas kassi käitumine paraneb.

Mõned kassiomanike lemmik karistusmeetmed on:

– Kassi uuesti koolitamine
– Kassi juhtimine teiste kohtade / esemete juurde
– Kassi vältimine / vastav käik

Kasutage oma käsi tööriistana: Kui kassiomanikud näevad, et nende kass käitub hästi, siis annavad nad tavaliselt talle toitu või loomaaiasaia. Kassiomanike poolt kasutatav käsi on võimalik ära kasutada mitte ainult söödaks, vaid ka kassi karistamiseks. Kuid tavaliselt on sellisel juhul parem mitteseotud käsi kasutada, et kass mõistaks, et see pole midagi head.

Kassi negatiivne säilitamine: Kassi negatiivse hoidmise eesmärk on lasta tal teada, et ta tegi midagi valesti. Kui teie kass tegi midagi valesti ja sa pead teda treenima, peate kaaluma midagi positiivset selle asemel, et teda karistada. Kassi ajaline teenimine võib teda selles aidata.

Ükski karistusmeetod ei sobi ideaalselt kõigile kassidele. On oluline mõista, et kassi karistamine tuleks hoolikalt läbi mõelda ja kassile kohandada spetsiaalselt. Peate oma kassi tarbeks seadma spetsiaalselt välja töötatud reeglid ja meetodid ning õpetama talle korrektset käitumist. Määrake oma kassi jaoks piirid ja strategiseerige tema käitumist selle piiridest väljas. Ja südametunnistuseta kassikasvandike sõimamine oleks tõepoolest taunitav.