Mida süüa aastavahetusel: Parimad road uueks aastaks
Aastavahetus on üks pidulikumaid aegu aastas, kus pered ja sõbrad kogunevad kokku, et tervitada uut aastat. Üks tähtsamaid elemente uue aasta vastuvõtmisel on kindlasti toit. Sobivad road peaksid olema maitsvad, tervislikud ning sobituma kogu seltskonnale. Kui sa oled kahtlev, mida valmistada, siis siin on mõned ideed, kuidas muuta oma aastavahetuse õhtu eriliseks.
Eelroogade ideed
Eelroogade valmistamine on nagu uue aasta tervitamine. See peaks olema midagi, mida sööd alguses, et valmistada su keha ja maitsemeel uueks aastaks. Siin on neli erinevat ideed, mida võid valmistada:
Krevetid sidrunimahlaga
Krevetid on suurepärane, tervislik ja kerge eelroog. Selle jaoks lisa veidi sidrunimahla, sibulat ja paprikat krevettidele. Rösti neid ahjus, kuni krevetid on küpsenud ning küpseta igal pool u 2 minutit.
Juustu- ja singirullid
See on lihtne, kuid suurepärane idee, et valmistada külalistele sobivaid rulle. Võta nisuleiba, pane sellele juustu ja sinki. Rulli leib rullikujuliseks, et serveerida lõigatud rullidena.
Kanawrappid
Kanawrappid on üheks kõige unikaalsemaks eelroogadeks aastavahetuseks. Selle paksem pealsed täidetakse hakklihaga, vastavalt maitsele võib lisada juurvilju ning seejärel pannakse wrapid ilusa kuldpruunistamise jaoks ahju röstima.
Salati näksid
Tuleks valmistada ka salati näksid, kui loodad, et kõik külalised tunnevad ennast lisaks rahvahulga hulka lisaks ka värsked ja kerged. Tükelda tomateid, kurki ja rohelisi kapsalehti ning sega kokku männipähklitega ja peenestatud sibulaga.
Pearoogade ideed
Pearoogad peaksid olema rikkalikud ja maitsvad, et kogu seltskond saaks neist rõõmu tunda. Siin on neli erinevat ideed, mida võid valmistada:
Roosat ribi
Roosat ribi on delikatess, mis sobib ideaalselt aastavahetuseks. Liha peaks olema hästi maitsestatud ning õrnalt küpsetatud, lisades mõned värsked salatilehed ja hautised lisavad palju värvi ja kvaliteeti.
Loomaliha grillitud röstsaiaga
Kõik armastavad grillitud röstsaiaga tippkvaliteetse loomalihaga. Kõige tavalisemaks meetodiks selle valmistamiseks on süüa grillitud liha kohe ära ning määrida see majoneesi ja sinepiga.
Kalkuniroog apelsinikastmega
Kalkuniroog on suurepärane võimalus, kuidas lisada suur köögiplaati ja serveerida külalistele mitme komplekti sööki. Tasakaalustage kastmega ning pakuge salatit, juurvilja ja röstroot.
Seiklusroog
See on loodud selleks, et muuta toitlustamine pigem trikiks kui tastlikuks võistluseks, armsaks ja maitsvaks. Lisage veidi mett, soola, küüslauku, sidrunimahla ja ürte. Siis võite selle röstida lisades küpsetatud köögivilju ja kartuleid ning lisada oma maitse juurde just sellele, mis on kõige sobivam.
Magustoitude ideed
Magustoidud on olulised, et lõpetada aastavahetus suurepäraselt magusalt. Siin on neli erinevat ideed, mida võid valmistada:
Kõrvitsapirukas
Kõrvitsapirukas on aasta lõpul hästi tavaline magustoit. Purrta kokku kõrvits, suhkur, jahu, munad, või ja kaneel ning lisa ka vaarikaid kõrvitsapiruka peale.
Magus maisivahvlid
Maisivahvlid on maitsvad, kerge iseloomuga magustoidud. Selleks purusta mais ühtlasteks tükkideks, lisa veidi suhkrut ning keeruta need ka väikeste kuubikute kujul vahvlitesse.
Šokolaadipuding
Šokolaadipuding on üks maitsvamaid valikuid magusroogade valmistamisel. Võtke šokolaadi, piima, vanilli, suhkrut, võid ja jahu ning segage neid mitme kihi läbimõõduga klaasidesse.
Hapukoorekoog
See klassikaline hapukoorekoog sobib täiuslikult uue aasta vastuvõtmiseks. Segage kokku hapukoort, jahu, võid, suhkrut ja sidrunimahla ning küpsetage seda ahjus kuni koog on küpsenud.
Kokkuvõtteks
Aastavahetuse õhtul peaks olema kõigil lõbus ja meelelahutuslik. Suurepärane toit on osa sellest meeldivusest, mistõttu peaksite leidma aega ja vaeva selle kõige parema ettevalmistamiseks. Eel- ja pearoogade ideed, koos magustoitude ideedega, on lihtne viis, kuidas muuta oma aastavahetuse õhtu eriliseks. Tere tulemast uudistama uut aastat kõikide nende suurepäraste söögialuste abil!