Nullkulu

Nullkulu

kuidas valmistada bulgurit?

Kuidas valmistada bulgurit: suurepärased retseptid, et nautida maitsvat tervislikku teravilja

Bulgur on tervislik ja toitev teravili, mis on valmistatud keedetud, kuivatatud ja seejärel purustatud nisust. See on rikas kiudainete, valkude, vitamiinide ja mineraalide poolest ning sobib hästi nii pearoa kui ka kõrvalroa valmistamiseks. Kui soovite proovida midagi uut ja tervislikku, siis tasub kindlasti proovida valmistada bulgurit, et nautida selle maitset ja tervislikke omadusi täiel rinnal. Siin on mõned suurepärased retseptid, mida saate proovida ise kodus!

Mis on bulgur?

Enne kui keskendume retseptidele, tasub uurida lähemalt, mis on bulgur ja miks see on nii tervislik. Bulgur on nisujahust valmistatud teravili, mis on tuntud oma väga kõrge toitainete sisalduse poolest. See sisaldab palju kiudaineid, mis aitavad seedimist reguleerida ja kontrollida veresuhkru taset, samuti valke, mis aitavad lihaseid ja luusid tugevdada. Lisaks sellele on bulgur rikkalikult ka vitamiinide, mineraalide ja antioksüdantide poolest, mis aitavad kehal tõhusamalt toimida.

Bulgur on traditsiooniline Lähis-Ida köögi osa, kus see on populaarne pearoa ja salatite valmistamisel. Kuid tänapäeval kasutatakse seda üha enam ka mujal maailmas erinevate roogade ja toitude valmistamiseks.

Retseptid bulguri valmistamiseks

Kuna bulgur on tervislik ja vähese kalorsusega teravili, sobib see hästi erinevate toitude valmistamiseks. Siin on mõned suurepärased retseptid, mida saate proovida ise kodus:

Kreeka bulgurisalat

Kreeka bulgurisalat on lihtne ja maitsev salat, mis sobib suurepäraselt lõuna- või õhtusöögiks. Selle valmistamiseks vajate järgmisi koostisosi:

– 1 tass bulgurit

– 2 tassi vett

– 1 väike kurgi, tükeldatud

– 1 väike punane sibul, hakitud

– ½ tassi hakitud peterselli

– ½ tassi hakitud tilli

– ½ tassi hakitud mündilehti

– 1 tass kirsstomateid, tükeldatud

– ½ tassi oliive, kivid eemaldatud ja hakitud

– 1 sidruni mahl

– 2 spl oliiviõli

– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Keeda bulgur vee ja soola segu sees, kuni see on pehme.

Seejärel lase bulguril jahtuda ja lisa kõik muud koostisosad.

Sega kõik koostisosad kokku oliiviõli ja sidrunimahla abil.

Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.

Kõige paremini maitseb Kreeka bulgurisalat, kui see on seisma jäetud mõneks tunniks või üleöö ja lastud maitsetel omavahel seguneda.

Tšilli bulguriga panniroog

Tšilli bulguriga panniroog on vürtsikas ja maitsvat roog, mis sobib suurepäraselt neile, kes armastavad teravamaid maitseid. See roog vajab järgmisi koostisosi:

– 1 tass bulgurit

– 2 tassi vett

– 1 sibul, hakitud

– 2 küüslauguküünt, hakitud

– 1 punane paprika, tükeldatud

– 1 roheline paprika, tükeldatud

– 1 tass kikerherneid

– 1 tass maisi

– 1 tass tomatikastet

– 1 tl tšillipulbrit

– 1 tl vürtsköömneid

– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Keeda bulgur vee ja soola segus, kuni see on pehme.

Kuumuta pannil õli ja lisa sibul, küüslauk ja paprikad.

Prae segu umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa nüüd bulgur, kikerherned, mais ja tomatikaste.

Maitsesta tšillipulbri, vürtsköömne, soola ja pipraga.

Lase segu küpsetada umbes 5-10 minutit, kuni kõik koostisosad on läbi küpsenud.

Serveeri soojalt ja kaunista hakitud roheliste ürtidega.

Bulurikauss köögiviljadega

Bulgurikauss köögiviljadega on maitsev, rikkalik ja tervislik roog, mis sobib suurepäraselt peamiseks toidukorraks või kergeks lõunaks. Selle valmistamiseks vajate järgmisi koostisosi:

– 1 tass bulgurit

– 2 tassi vett

– 1 sibul, hakitud

– 2 küüslauguküünt, hakitud

– 3 porgandit, tükeldatud

– 1 paprika, tükeldatud

– 1 tass kikerherneid

– 1 tass külmutatud herneid

– soola ja pipart maitse järgi

– 1 tl köögiviljapuljongit

Valmistamine:

Keeda bulgur vee ja soola segus, kuni see on pehme.

Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibul, küüslauk, porgandid ja paprika.

Prae segu umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa nüüd bulgur, kikerherned ja külmutatud herned.

Valmista puljong vee ja köögiviljade abil.

Lisa sool, pipar ja puljong segu.

Lase kogu segu küpsetada umbes 10 minutit madalal kuumusel.

Serveeri soojalt ja naudi!

Kokkuvõte

Bulgur on tervislik ja toitev teravili, mis sisaldab palju kiudaineid, valke, vitamiine ja mineraale. See sobib suurepäraselt erinevate roogade ja toitude valmistamiseks, alates salatitest ja panniroogadest kuni külma bulgurikausini. Selles artiklis vaatasime lähemalt kolme suurepärast retsepti, mida saate ise kodus valmistada. Igaühel on see teravili oma maitset ja tervislikke omadusi, seega proovige kindlasti neid retsepte ja avastage imelisi maitseid ja tervislikke toiduvalikuid bulguri abil.