Nullkulu

Nullkulu

mida panna lapse sünnipäevalauale?

Mälestused lapse sünnipäevast jäävad sageli meiega terveks eluks. Peale korraliku sünnipäevalaulu ja üllatuskingituste on aga laste sünnipäevapuhul oluline osa täidetud ka maitsva toiduga, millega külalisi kostitada. Selles artiklis vaatame, mida panna lapse sünnipäevalauale.

Eesmärgiks on leida tasakaal maitsvate hõrgutiste ja tervislike roogade vahel. Hea strateegia on pühenduda mõnele põhitootele ning seejärel sobitada sinna juurde erinevaid lihtsaid snäkke ja dipp-kaste.

Muffinid ja koogid

Sünnipäevad on just see aeg, kus lapsed saavad nautida maitsvaid muffineid ja koogikesi. Küpsetisi on võimalik mitmel erineval moel personaliseerida vastavalt sünnipäevalapsele. Gluteenivabad ja vegan-koogid on samuti üha populaarsemad valikud tervislikumate võimaluste seas.

Soolased snäkid

Soolased snäkid nagu näiteks köögiviljad hapukoore dipikastmega, minipitsad ja mini-juustusalatid on suurepärased suupisted, mis meeldivad nii lastele kui ka täiskasvanutele. Samuti võib kaaluda lihtsat valikut ostetud laastude, soolapähklite ja krõpsude vahel.

Joogid

Külalistele on oluline pakkuda laia valikut jooke, et need sobiksid igas vanuses lastele. Veepudelid, naturaalsed mahlad ja soodaveed on hea valik lihtsatele jookidele. Samuti võib kaaluda värskete marjade lisamist, et jookidele maitset anda ja silmailu pakkuda.

Puuviljad

Puuviljad käivad iga sünnipäeva juurde. Lapsed armastavad kastmega odrakruupidega valmistatud puuviljasalatit, aga puuviljoogid, kangendatud puuviljajoogid ja erinevad püreed sobivad hästi ka erinevate lõikelaudadele asetatud puuviljade abistamiseks.

Noortele kokteilid

Vanematele lastele võib kaaluda tervete puuviljade või alkoholivabade vahuveinide lisamist, et anda neile võimalus tunda ennast täiskasvanutena. Puuviljapüreed ja värsked marjad on siin hea valik, et anda jookidele värskust ja maitset.

Kondiitritooted

Lõpuks võib kaaluda ka maitsvaid kondiittoiduks olevaid biskviitkooke, piparkooke ja pannkoogid. Mõtlema peaks ka gluteenivabade ja vegan-tehnoloogiate võimalikele valikutele.

Kokkuvõte

Laste sünnipäevad on erilised aastapäevad, mis jäävad meiega terveks eluks. Neil päevadel peavad külalised end hästi tundma ja meeldejääva kogemuse saama. Siin toodud ideed aitavad kindlasti luua meeleoluka ja tervisliku sünnipäevalaua, mis sobib igale lapsele. Oluline on leida tasakaal tervislike ja vähem tervislike valikute vahel ning kasutada võimalikult palju värskeid puu- ja köögivilju. Lastele meeldib tavaliselt snäkkida ja lõbutsev sünnipäev on selleks suurepärane aeg. Kõik jõuavad tunda olulist missiooni: sellel sünnipäevalaudal oleks suurepärane meeleolu.