Nullkulu

Nullkulu

mida süüa šotimaal?

“Mida süüa Šotimaal” – Maitsvad road, mida sa kindlasti proovida tahaksid

Tere tulemast maitsvate roogade rikkalikku maailma Šotimaal! Šotlandi kuulsus on kindlasti selle rikka ajaloo, kultuuri, traditsioonide ja toiduga. Šotimaa on kuulus üle maailma haggise, fish and chipsi ning whiskyt sisaldavate menüüde poolest. Kuid Šotimaa köök pakub palju rohkem kui ainult traditsioonilised road. Selle artikliga saad teada, millised maitsvad road Šotimaal pakutakse, mida peaksid kindlasti proovima ning mida peaksid sellest rikkalikust menüüst leidma.

Haggis – Šoti rahvustoit, mida peab proovima

Haggis on Šoti rahvustoit, mida peab kindlasti proovima. Selle retsept on aastasadu vana ja sisaldab tavaliselt lambasüdant, kopsu ja maksa, millele lisatakse kaerajahu, sibulat ja vürtse. Tänapäeval on olemas ka vegetaarne haggise retsept, mis on valmistatud ilma lihata. Haggise serveeritakse tavaliselt juurviljade ja kartulipüreega, kuid seda saab serveerida ka praetud munaga. Kui teile meeldivad rikkalikud road, siis on see kindlasti midagi, mida te proovida tahate.

Fish and chips – Kuulus Šoti toit, mis maitsb suurepäraselt mereannina

Fish and chips on populaarne toit kõikjal maailmas, kuid Šotimaa versioon on eriline. Šoti versioon sisaldab tavaliselt mahedat kalaliha, mida praetakse krõbedaks taignas. Chipsid ehk friikartulid sellega kõrvale muudavad selle tõeliseks hitiks. Samuti saab kalaliha asendada ka mereandidest valmistatud toitudega, näiteks krõbedate krevettidega. See on suurepärane võimalus proovida Šoti mereande.

Neeps and tatties – Šoti köögiviljad, mis sobivad kõrvale

Neeps and tatties on Šoti köögiviljad, mis on ideaalne lisand pea igale Šoti road. Neebid on tavaliselt naeri- ja kartulipüree ning tatid on lihtsalt kartulipüree. Kui otsite tervislikumat toiduvalikut, siis neeps ja tatties on selleks suurepärane valik.

Cullen skink – Lõhe- ja suitsukalaupp

Cullen skink on Šoti supp, mis on valmistatud lõhe ja suitsukala baasil. Sellele lisatakse ka kartuleid ja sibulaid, mis annavad supile täiusliku maitse. See supp on suurepärane võimalus proovida mereandide valmistamist Šoti moodi.

Cranachan – Magustoit, mis sobib ideaalselt peale rikkalikku õhtusööki

Cranachan on Šoti magustoit, mis on valmistatud koorest, kaerahelvestest, mesi ja vaarikatest. See magustoit on eriti maitsev pärast rikkalikku õhtusööki. Kui otsite lihtsat, kuid maitsvat magustoitu, siis cranachan on selleks ideaalne valik.

Kokkuvõte

Kokkuvõttes on Šoti köök oma mitmekesisuse ja rikkaliku ajalooga kindlasti midagi, mida peab proovima. Šotimaa toidud pakuvad maitseelamusi igale maitsele ning selle artikli kaudu saate teada, millised road Šotimaal on populaarsed ning näpunäiteid, mida kindlasti proovida tasub. Nii et tule ja saa kõhu täis Šoti rahvustoitude, mereandide ja magustoitudega!