Nullkulu

Nullkulu

mida meisterdada lastega?

“Mida Meisterdada Lastega”: Loomingulised Ja Lõbusad Ideed Väikestele Kätepaaridele

Meisterdamine on suurepärane võimalus veeta koos lastega aega ning arendada nende loomingulist mõtlemist. Kuid sageli tuleb ette olukordi, kus ideed on otsa saanud ja tegevuseks vajalikku puudub inspiratsioon. Seetõttu oleme pannud kokku laia valiku loomingulistest ja lõbusatest tegevustest, mida saate oma lastega koos meisterdada.

Paberilõigud ja -voltimine

Paberijääke on igas majapidamises piisavalt ning neid saab kasutada erinevate kujundite ja kujutiste lõikamiseks või voltimiseks. Lapse käeline tegevus areneb, kui ta saab ise lõikeid valida ning loominguliselt kasutada. Huvitavate kujundite ja jooniste leidmiseks tasub lehti flipata ka vanaemade käsitööraamatutes või internetis.

Kipskujud

Lastele meeldib väga midagi oma kätega vormida ning kipsikujude valmistamine on selleks ideaalne viis. Kipsilõhn võib küll veidi intensiivne olla, kuid tulemuseks on lõbus ja loominguline projekt, mis sobib erineva vanusega lastele. Lastele meeldib savi sügavale muljuda ja laotada, lõpetades kõvastumisega ja värvimisega.

Meisterdamine looduslike materjalidega

Pargipäeva veetmine koos lastega võib tähendada lisaks mänguplatsil jooksmisele ja kiikumisele ka kaunite looduslike materjalide kogumist, mida saab hiljem kasutada meisterdamiseks. Kividest on lihtne valmistada erinevaid huvitavaid kujusid või näiteks omanäolisi magneteid. Muudest materjalidest on hea idee teha näiteks käepaelu või mobiiltelefonide kaunistusi, mida nad saavad rõõmuga kasutada.

Midagi riputatavat

Midagi riputatavat valmistades saavad lapsed oma loomingulisust täielikult väljendada – ja tulemus näeb ühtaegu ka ilus välja. Näiteks rohkete litrite, helmeste ja muuga kaunistatud helmeskiplaste või kevadiste ehete valmistamine hoiab lapsi väga hõivatuna ja võib olla lõbus kingitus ka perele ja sõpradele.

Kujundamine paberimassiga

Paberimass on suurepärane kujundamismaterjal, mida saab kasutada nii 3D figuuride kui ka kausikeste kujundamiseks. Kui teil on vaja teha “midagi kiirustades”, mis näeksite välja kena ja oleksid praktilised, siis on paberimass suurepärane alternatiiv.

Kindad ja patsid

Kindade ja patside valmistamiseks on palju erinevaid materjale – paberist ja fleece- kangast vildini. Selle loova käsitööprojekti võite viia järgmisele tasemele, kui valite oma kudumisest värve, mis on kenasti koordineeritud, ja seejärel lasete neil oma kujutlusvõimet kasutada.

Värvimine ja joonistamine

Tasub tähele panna, et erineva vanusega lapsed nõuavad erinevaid tegevusi. Nooremad lapsed armastavad värvida ja hõõruda, järgides tähelepanelikult joonist, arvutades kulutatud värve, samas kui vanemad lapsed naudivad originaal- ja loomingulist väljakutset, liikudes jooniste juures seejärel hõivatusse.

Meie loetletud meisterdamistegevused on pigem inspiratsiooniallikas, sest võimalusi on erinevates valdkondades piisavalt palju ning need sõltuvad peamiselt teie laste loomingulisusest. Oluline on meeles pidada, et loomingulise meisterdamise kaudu saavad lapsed mitte ainult uusi oskusi, vaid ka rõõmu sellest, et neid väljendavad. Lõputud tegevused, mida saate oma väikeste kätepaaridega nautida!

Kokkuvõttes on oluline valida meisterdamisülesanne, mis sobib lastele selleks ajahetkel kõige paremini. Kuid oluline on siiski see, et mis tahes tegevusega seotult kasutaksid nad nii meistriteosena kui ka arenduse, pingutuse ja rõõmu allikana oma kujutlusvõime ja loomingulisuse pärle.
Säilitage oma lapse usk loomingulisse suutlikkusse ja ärge muretsege täiuslikuist lõpptulemusest. Eduka meisterdamisega kaasneb alati loominguline protsess. Teie lapsed ja nende ideed teevad teid uhkeks ja inspireerivaks vanemaks.
Alati võib leida nii palju uut ja huvitavat, millele koos aeg kulutada – kasvõi väikeste käte paari keskel sinu kõrval.