Nullkulu

Nullkulu

mida süüa pärmseene korral?

Mida süüa pärmseene korral?

Pärmseen on tavaline seeninfektsioon, mis tekib siis, kui pärmseened hakkavad nahapinnal paljunema ning põhjustavad tüütuid sümptomeid, sealhulgas sügelus, punetus ja koorumine. Kuigi pärmseene saab ravida, on oluline olla teadlik õigest toitumisest selle nakkuse vastu võitlemiseks.

Söö happelisi toite

Hapuka toidu tarbimine aitab tasakaalustada nahka, aitab vältida pärmseene kasvu ning parandada teie seedimist. Hapu toidud sisaldavad õunu, sidruneid, greipe, tomateid, viinamarju, mariine, ananassi ja hapukapsast.

Söö probiootilisi toite

Probiootiline toit aitab taastada teie soolefloora ning tugevdada immuunsüsteemi, aidates nii võidelda pärmseenega. Probiotilised toidud hõlmavad jogurtit, keefiiri, hapupiima juustu, marineeritud köögivilju, kombuchat ja kimchit.

Vähenda süsivesikute tarbimist

Süsivesikud on toidud, mis muunduvad suhkruteks ja toitaineteks, mida pärmseened toituvad. Vähendades oma süsivesikute tarbimist, võite vähendada pärmseenega seotud sügeluse ja ärrituse sümptomeid. Soovitatav on vältida terveid teravilju, nagu nisu ja riis ning vältida suhkrurikkaid toite nagu kommid, küpsised ja karastusjoogid.

Söö rohkelt köögivilju

Köögiviljad on täis kiudaineid, antioksüdante ning olulisi vitamiine ja mineraale. Need aitavad kehal võidelda pärmseene infektsiooni vastu ning samal ajal tugevdavad immuunsüsteemi.

Söö valku kõrge kvaliteediga

Toitumisalaselt on oluline tarbida valgu rikkaid toite. Valgust koosnevad aminohapetest, mis on vajalikud naha ja keha tervise säilitamiseks. Kvaliteetne valk aitab ka vähendada süsivesikute tarbimist, mis on pärmseenele kasulik. Sööge sealiha, kanaliha, kala ja rohkem taimseid valguallikaid nagu ubad ja läätsed.

Ärge tarbige alkoholi

Alkohol on toiduaine, mis põhjustab seedehäireid, mis omakorda võib põhjustada naha pH tasakaalutust ja pärmseente ülekasvu. Kui võitlete pärmseene infektsiooni vastu, peaksite tarbima õlut või veini ettevaatusega ning eelistama pigem näiteks vee allikaid, nagu mineraalvesi või looduslikud mahlad.

Kokkuvõte

Piisava toitumise planeerimine, mis hõlmab nimetatud punkte, aitab tasakaalustada nahka, tugevdada immuunsüsteemi ning võidelda pärmseeninfektsiooniga. Teie toitumine mängib suurt rolli teie üldise tervise ja naha heaolus, seega tuleb oma toitumisele suurt tähelepanu pöörata. Kui teid ikkagi vaevavad sümptomid, peaksite julgelt pöörduma arsti poole, kes saab välja kirjutada sobivat ravimit.