Nullkulu

Nullkulu

kuidas keeta basmati riisi?

KUI MADAGASKARI JUURTES HELISEVAD MUUSIKARIISID!

Riisi keetmine põhjustab paljude inimeste jaoks peavalu. Tavaliselt lõunamaades leiduv basmati riis, on paljude kultuuride ühtsuse sümbol, aga selle keetmine on tõeline kunst. Järgnevalt käsitleme “kuidas keeta basmati riisi”, samm-sammult, nii et igaüks saab seda valmistada.

1) kuidas basmati riisi valida?

Alati on vajalik leida kvaliteetne riis, selleks vali tuntud bränd, hoolimata madalamast hinnast. Basmati riisi valimisel tuleb tähelepanu pöörata õlle ja suitsutamise lõhna olemasolule, mis näitab madalama kvaliteediga riisi.

Toiduvalmistamiseks tuleks kasutada värskeid koostisosi. Samuti tuleks basmati riis valmistada eraldi, eraldi tassi või kastrulis, sest kui seda tehakse koos teiste koostisosadega, muutuvad maitse ja tekstuur.

2) kuidas kindlaks määrata basmati riisi ja vee suhe?

Üldiselt on suhe vee ja basmati riisi vahel 1:1,Samas, kui soovite saada pehmemat riisi, tuleb suhte muuta 1:Vee koguse kindlaks määramisel tuleb tähelepanu pöörata ka keedetava riisi kogusele.

3) kuidas valmistada basmati riisi?

Täidetud riisiga kastrul on vaja täita piisavalt veega ning seda korralikult loputada, et vee värvus oleks selge. Kui soovid saada pehmemat riisi, tuleks sametistuseks leotada riisi 20-30 minutit, misjärel peate ära valama kõik liigne vesi.

Seejärel tuleb riis koos veega panna keema, kuni vesi on praktiliselt kadunud. Seejärel soovitame tule välja lülitada ja riisi jätta 20-30 minutiks kaane alla, et see saaks tolmust lahti, kuid ka valmis.

4) kuidas riisi serveerida?

Varem valmistatud basmati riisi saab edukalt serveerida erinevate toitudega. Tänu oma õrna maitsele ja eriliste omaduste tõttu sobib see suurepäraselt peaaegu igat liiki enda toitudega.

Kui aga soovite tõeliselt maitset nautida, lisage riisi serveerimisel väike võie või oliiviõli. Sel viisil säilitab riis oma õrna maitse ja aroomi.

Lõppsõna

Nagu näete, pole õige basmati riisi valmistamine keeruline. Peamine on lihtsalt veenduda, et kõik koostisosad oleksid kvaliteetsed ja et vees oleks õige suhe. Keetmise käigus tuleb tähelepanelikult jälgida riisi ja selle valmimist.

Selle nõuetekohase teostamisel võite valmistada toidu, mis rõõmustab igaühe suulat! Proovige järgmine kord valmistada basmati riisi selles kirjelduses kirjeldatud viisil!