Nullkulu

Nullkulu

kui suureks kasvab taks?

Kui suureks kasvab taks

Taksid on üks populaarsemaid koertest maailmas. Toredad, väikesed karvapallid on lemmikuks miljonitele inimestele üle kogu maa. Ent mis juhtub nendega ajas? Kui suureks nad kasvavad? Lugesin paljusid artikleid ja viisin läbi oma uuringud, et anda teile ülevaade sellest, mis toimub teie lemmiklooma kasvu ajal.

Kui suured on erinevad taksitõud?

Taksid on erinevat tõugu, mis tähendab, et igal tõul võib olla oma suurus ja kaalu standard. Kui palju teie taks kasvab, sõltub sellest, millist tõugu teie koer on. Siin on mõned tuntuimate taksitõugude kaal ja kõrgus standardid:

Standard taks:
Kaal: üle 8 kg
Kõrgus: üle 35 cm

Miniatuurne taks:
Kaal: 4–8 kg
Kõrgus: 28–35 cm

Kääbus taks:
Kaal: 3,5 kg või vähem
Kõrgus: 28 cm või vähem

Kasvamise ajal

Taksid kasvavad väga kiiresti esimese kuue kuu jooksul. See on nende eluaja aeg, kus nad kasvavad kõige kiiremini. Nende kasvukiiruse aluseks on nende tõupuhtus ja geneetiline kood. Kui teie taks on segavereline koer, siis võib nende kasvamise tsükkel erineda vastavalt tema vanemate tõule.

Kuidas toidavad taksid oma kasvu ajal?

Teie taks vajab sel ajal korralikku toitumist. Nad kasvavad nii kiiresti, et neil on vaja palju kaloreid ja valku. Kui olete mures, et teie taks ei saa piisavalt toitaineid, siis proovige pöörduda loomaarsti poole, kes võib soovitada spetsiaalseid toite teie koera kasvamiseks.

Millised on levinumad kasvamisega seotud probleemid?

Mõned levinumad probleemid, millega taksid võivad kokku puutuda, on luude häired, nagu nimmepiirkonna probleemid, lüüside düsplaasia ja ketramurd. Ketramurd võib juhtuda siis, kui taks püüab liiga kõrgelt hüpata, või kui neil on liiga palju kaalu. Kui teil tekib mure, konsulteerige kohe oma veterinaararstiga.

Kokkuvõte

Taksid on hinnatud lemmikloomad, kuid nende tõu ja geneetilise koodi tõttu on suuruse ja kaalu standardid erinevad. Kõik taksid kasvavad kiiresti esimese kuue kuu jooksul ja vajavad sel ajal korralikku toitumist. Kuid kasvamise ajal võivad nad kokku puutuda mitmete probleemidega, mistõttu on tähtis jälgida nende tervist ja vajadusi.

Kindlasti pidage meeles, et kui teie taks kasvab, võib ta muutuda ka isiksuselt ning tema toitumis- ja aktiivsuse vajadused võivad muutuda. Olge alati tähelepanelik ja ärge kõhelge pöörduda loomaarsti poole, kui arvate, et teie lemmik on haige.