Nullkulu

Nullkulu

miks siil armastab õunu?

Miks siil armastab õunu?

Siilid on armsad koonulised loomad. Nad on tuntud oma terava selja, magusa loomu ja armsate näojoonte poolest. Mõnel pool on isegi öeldud, et siilid meenutavad pisut õuna – ehkki neil on palju rohkem torkeid! Kuid kas on mingit seost siilide ja õunte vahel? Miks tunduvad siilid armastavat õunu? Uurime välja, miks siilid tunnevad esemetest kõige rohkem huvi just õunte vastu.

Õunte lõhn meelitab siile

Esiteks armastavad siilid tõesti õunte lõhna. See on nende jaoks väga meeldiv ja tuttav lõhn, mis aitab neid ka näljatunde korral õigesse suunda juhtida. Üks kord, kui vaatasin õhtul verandal õunu süüa, ilmus ootamatult kaks siili. Nad olid tulnud meie aeda haistma õunte lõhna. Siilid on ülitundlikud lõhnade suhtes ning leidlikud selles, kuidas neid lõhnu leida.

Õunte magus maitse meeldib siilidele

Lisaks armastavad siilid õunte magusat maitset. Paljud loomad armastavad magusat, kuid siilid on eriti uudishimulikud ja uurivad kõige tihedamini toiduaineid oma tõelise isu korraldamiseks. Seetõttu osutub magus ja mahlane õun just nende maitse järgi.

Õunad on siilidele kasulikud

Kolmandaks, õunad on puuviljad, mis annavad siilidele kasulikke toitaineid, mida neil muidu võib puudu jääda. Nagu enamik loomi, söövad ka siilid mitmesuguseid toite ning saavad seeläbi erinevaid toitaineid. Kuid õunad sisaldavad ka palju seedehädasid, kiudaineid, A- ja C-vitamiini ning koobaltit ja flavonoide, mis kõik on siilide kasvu, arengu ja tervise jaoks hädavajalikud.

Õunad on siilide dieedi osaks

Lisaks on õunad lihtsalt üks loomaliigi toitvamaid ja rikkalikumaid toite. Nad pakuvad piisavalt energiat ja valku ning seetõttu saavad siilid õuntest osa oma dieeti. Nii et kui siilid armastavad õunu, siis on see tegelikult loomulik ja ka nende toitumisvajadustele sobiv.

Toidus hoiab kõht täis

Loomulikult hoiavad õunad siilide kõhu täis. Siilid võivad ka 3–4 päeva ilma toiduta olla, kuid nad eelistavad alati süüa midagi, kui see on käepärast. Õunad pakuvad kiiret, kuid tervislikku ja maitset parandavat toitu ning seetõttu on siilide jaoks ideaalsed.

Siilid tahavad lihtsalt õunu!

Seega ei ole olemas midagi erilist, mis paneb siile õunu valima muude toitude asemel. Nad on võluvad ja uudishimulikud olendid ning nad armastavad lihtsalt õunte magusat maitset ja unikaalset lõhna. Oluline on meeles pidada, et siilid peavad sööma ka muud toitu ning toitumise mitmekesisus on nende jaoks oluline. Kui annate siilidele aedvilju, puuvilju ja usse, olete loodud kuulma nende magusat nokkimist ja torgete sisse surumist.

Kokkuvõte

Siilid armastavad õunuks nende lõhna, magusat maitset ja toiteväärtust – need on just need omadused, mis muudavad siilide toidumenüüs õunad nii populaarseks. Nende looduslik uudishimu tähendab seda, et nad uurivad toitu hoolikalt ja võtavad omaks rasked, kuid vajalikud õuntesöömistehnikad. Nii et kui soovite oma aeda siile tõmmata, siis andke neile õunu ja vaadake, kui aidake nende söögiisu simuleerida.