Kuidas keeta vaarikamoosi?
Head päeva, lugupeetud lugejad! Tänases artiklis kajastame ühte Eesti rahva lemmikut, milleks on vaarikamoos. Vaarikad on armastatud marjad, mis sisaldavad palju C-vitamiini ja antioksüdante. Vaarikamoos on tervislik maiuspala, mida ei tohiks kunagi unustada!
Antud artiklis räägime täpsemalt sellest, kuidas teha maitsvat vaarikamoosi. Enne retsepti juurde asumist, räägime lühidalt vajalikest koostisosadest ja vajalikust varustusest.
Koostisosad:
– 1,5 kg vaarikaid
– 1,5 kg suhkrut
– 1 sidruni mahl
– 1 suppilusikatäis võid
Varustus:
– suur emailitud kastrul
– topsid moosi jaoks
Kuidas keeta vaarikamoosi?
Pese vaarikad hoolikalt ning kalla need emailitud kastrulisse.
Lisa suhkur, sidrunimahl ja või kastrulisse.
Keeda segu keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades. Ole ettevaatlik, et segu ei keeks üle, kuna see võib muuta moosi maitse ja välimuse.
Keeda segu 10-15 minutit ning jäta see seejärel jahtuma.
Korda seda protsessi veel 2-3 korda ning lase segul iga kord jahtuda.
Kui oled kõik keerud teinud, siis maitsesta segu ning vajadusel lisa juurde suhkrut.
Kui segu on soovitud maitsega, siis pane see topsidesse.
Sulge topsid ning pane need jahedasse ja pimedasse kohta.
Kuidas hankida parimaid vaarikaid?
Parima vaarikamoosi valmistamiseks on oluline kasutada kõrge kvaliteediga vaarikaid. Vaarikaid võib osta otse turult või talust, kuid need tuleb enne tarbimist hoolikalt läbi vaadata. Vali kindlasti siledad ja kuldse varjundiga vaarikad, mis on terved ning ilma lõhede ja hallitusemärkideta.
Loomulikult on kodus valmistatud vaarikamoos väga maitsev ja tervislik. Usu või ära usu, kuid vaarikamoosi valmistamine ei ole keeruline protsess. Kui järgid antud retsepti ning kasutad kvaliteetseid koostisosi, saad kindlasti suurepärase tulemuse!
Kokkuvõte
Kokkuvõttes on vaarikamoos tervislik maiuspala, mida tasub valmistada ning seejärel nautida. Vaarikamoos on maitsev ja seda on lihtne valmistada, kui järgid antud retsepti ning kasutad kvaliteetseid koostisosi.
Täname, et lugesite seda artiklit! Loodame, et olete saanud palju kasulikke näpunäiteid ja retsepte. Seniks aga soovime head isu ning meie järgmine kohtumine on juba varsti!