Nullkulu

Nullkulu

mida võtta sünnitusele kaasa?

Tere tulemast minu pikka ja põhjalikku artiklit lugema. Täna räägin sünnitusele kaasa võtmisest. Sünnitus on kõigile naistele äärmiselt oluline ja eriline sündmus, mis nõuab teatud ettevalmistust. Oluline on alati olla valmis erinevateks situatsioonideks, et tagada turvaline ja mugav sünnitus. Seega on väga tähtis teada, mida võtta sünnitusele kaasa. Allpool leiate põhjaliku nimekirja kõigest, mida vajate, et valmistuda stressivabaks sünnituseks.

Mida võtta sünnitusele kaasa?

Siin on nimekiri esemetest, mida tuleks kaasa võtta. Kõik järgnevad esemed on olulised ning võivad aidata sünnitusel mugavalt tunda.

Haiglakott või kott, kuhu saate kõik vajaliku pakkida

Enne sünnitust on oluline endale hankida piisavalt suur kott, kus saate kõik vajaliku turvaliselt ja mugavalt paigutada. See peaks olema tugev ja vastupidav, nii et kõik esemed oleksid kindlalt paigas ja ei kukuks välja. Valige kott, mida saate hõlpsasti ühe käega kanda, et see mugav oleks.

Riided

Valmistuge riietega, mis on suuruse poolest iseendale sobivad. Järgmistest asjadest saavad sünnitavatele emadele mugavad olla:

a. Kerge riietus – valige riided, mis on kerge kaaluga ning hingavad, et vähendada ebamugavustunnet.
b. Pidžaama – see sobib hästi pärast sünnitust, kui sünnitanud naine tahab riietuda mugavalt ja lõõgastuda.
c. Kampsun – soojal päeval võib tekkida tunne, et kampsunit pole vaja, kuid haigla võib olla kliimaseadmega jahedam kui ootate. Niisiis on kampsun hea valik, mida kaasa võtta.
d. Pesu – võtke mitu paari pesu kaasa, sest võib olla vajalik sagedamini vahetada (eriti kui teil esineb lekkeid). Veenduge, et pesu oleks puhas ja mugav ning kõige parem on see, kui on eelistada õmblusteta pesu.

Hügieenitarbed

Hügieen on ka sünnituse ajal äärmiselt oluline. Seega peate kaasa võtma:

a. Pesemisvahendid – seep, šampoon, hambahari ja -pasta. Kõik võiksid olla lõhna- ja värvainetevabad, et neid saaks kasutada ka väga tundliku nahaga inimestel.
b. Hügieenilised sidemed – väga oluline on võtta kaasa hügieeniline sidemeid, kuna paljudel naistel voolab veri pärast sünnitust mõnda aega hästi intensiivselt.
c. Desinfitseerimisvahend – haiglas toimub sageli suur hulk erinevaid protseduure. Seetõttu on oluline teile ja teie lapsele kaitse tagamiseks käte desinfitseerimisvahendit kaasa võtta.
d. Põie tühjendamise abivahendid – sünnituse ajal võib olla probleeme tualetis käimisega. Tuleb ette juhtumeid, kus naine ei suuda iseseisvalt tualetti minna. Seega võtke kaasa mõni abivahend, mis võib aidata ja vähendab ebamugavustunnet: ise kleebitavad põiekatelehed (mugavaks urineerimiseks), märjapaberid.

Muu vajalik varustus

a. Sünnitustoad ja sünnituspingid – mõned haiglad pakuvad sünnitoas kõik vajalikku, aga on ka neid haiglaid, kus peate ise muretsema mõned esemed, nagu pallid, mis sobivad erinevateks harjutusteks, vähese pingutusega imetamispadjad, vannid jne.
b. Sünnituslauad – paljud naised tahavad oma sünnitusel kasutada ohendatavaid laudu, et seista või põlvitada ning neil on mugavam sünnitada.
c. Toit – valmistage ette mõned tervislikud näksid, nagu puuviljad ja kreekerid, et hoida tervislikku energiat. Vältige suhkrut, rasvaseid toite ja energiajookide tarbimist, sest need võivad energiat naistele alla viia.
d. Lapse jaoks vajalik – beebiriided, mähkmed, lutid, türgi rätikud, õhuke tekk, mille peal laps saab peesitada, mänguasjad jms. Võtke kaasa kõik, mida arvate, et vajate, kuid liigset pole tõesti vaja.

Kokkuvõte

Nagu näete, on sünnitusele kaasa võtmisel äärmiselt oluline roll. Veenduge, et olete valmis kõigiks ettearvamatuteks olukordadeks. Meie esitatud nimekiri peaks teile sobima, kuid kui soovite endale veel midagi kaasa võtta, mis teile kasulik näib, lisage see lihtsalt oma nimekirja.

Sünnitus on üks keeruline sündmus ja te ei tea kunagi, mis võib juhtuda. Seega on väga oluline, et oleksite valmis kõigeks olukorraks oma lapse ja iseenda jaoks. Hoolitsege enda ja oma lapse eest, hoidke asjad korras ning nüüdsest saate kaasa võtta kõik selle, mida sünnitusel vajate. Edu!