Kuidas praadida rääbist
Rääbis on mereannik, mida sageli leidub Eestimaa randades. Selle kala kõhulaual on valge liha, mis on õrn ja mahlane. Praetud rääbis on nii lihtsalt valmistatav kui ka maitselt väga hea. Järgnevalt jagame kuidas praadida rääbist.
Osta värsket rääbist
Kui soovid rääbist praadida, peaksid ostma selle võimalikult värskena. Eelistatavalt tuleks valida kala, mis on püütud sama päeva hommikul või vahetult enne müüki. Tänu sellele on kala liha eriti värske ja mahlane. Kui ostate juba fileeritud rääbist, siis veenduge, et fileed oleksid terve nahaga.
Puhastage rääbis
Pärast rääbise ostmist tuleb sellel eemaldada sisikond. Lõigake kõht ettevaatlikult lahti ja tõmmake sisikond välja. Puhastage kala ka soomustest. Seejärel loputage kala külma vee all. Ärge unustage rääbist korralikult kuivatada, sest õline kala võib pannil kleepuda.
Kuidas kuivatada rääbist
Et rääbist korralikult kuivatada, peate seda jätma 10-15 minutiks kuivama. Pärast seda maitsesta kala soola ja pipraga, et rõhutada selle maitset. Võite kasutada ka muid maitseaineid vastavalt oma maitsele. Kui soovite rääbist veelgi maitsvamaks muuta, siis võite lisada ka sidrunimahla.
Kuidas praadida rääbist
Kuumutage pannil õli. Asetage rääbis nahk allapoole pannile ja praadige 2-3 minutit, kuni nahk on kuldpruun ja krõbe. Seejärel pöörake rääbis õrnalt ümber ja praadige veel 2-3 minutit, kuni mõlemad pooled on pruunistunud.
Serveeri kohe
Serveeri rääbis kohe pärast praadimist. Kõige parem on seda serveerida koos praetud kartulite ja salatiga. Võite kasutada ka muid lisandeid, nagu näiteks värskeid ürte.
Kokkuvõtteks
Rääbist on lihtne valmistada ja see annab väga mahlase ja maitsva roa. Et rääbist õigesti praadida, on oluline valida värsket kala ning kuivatada see enne praadimist korralikult. Kui soovite oma rääbisele lisada maitset, siis võite kasutada erinevaid maitseaineid ja lisandeid vastavalt oma maitsele. Nii on kindel, et teie rääbist saab maitsvaim roog, mida Teie pereliikmed kunagi söönud ei ole!