Nullkulu

Nullkulu

kuidas praadida maksa?

Kuidas praadida maksa?

Maksa praadimiseks võib kasutada palju meetodeid, kuid tulemus sõltub suuresti valitud meetodist ja järgitud juhistest. Selle hulka kuuluvad nõuetekohane ettevalmistus, küpsetamise meetodi valimine, koostisainete lisamine ja palju muud. Selle artikli eesmärk on jagada teiega väärtuslikke juhiseid, kuidas saate kodus maksa praadida, et saaksite seda nautida oma sõprade ja perega.

Ettevalmistus

Võtke aega, et valmistada maksa ette enne, kui hakkate seda praadima. See tähendab, et tuleb hoolikalt ette valmistuda, selle puhastamise ja lõikamise, ning kõik koostisained, mida peate kasutama, tuleb enne küpsetamist korralikult ette valmistada.

Valik: värskem on parem

Osta värskeid maksa viilusid oma kohalikult poest ning kui võimalik, veenduge, et liha oleks pakendatud vaakumpakendisse, mis aitab kaasa liha kvaliteedi säilimisele. Samuti võite leida selliseid pakendeid ka Online kaupluste kaudu. Värskem liha on maitsevam ning seda on ka vähem aega kulutada ettevalmistamisele. Kui ostsite maksa külmutatuna, siis tuleb see sulatada selleks, et ettevalmistus protsessi jätkata.

Puhastamine

Maksa puhastamiseks tuleb sellest eemaldada kõik korralikult, enne kui hakkate seda praadima, sest see võib maitset muuta. Alustage sellest, et eemaldate maksaeritist, mida võib nimetada ka sapiks – see võib olla mõru maitsega, mis ei tundu plaatidel sugugi hea. Maksa saab puhastada nii eemaldades kanalid, kui kaotades juured läbi negatiivse surve meetodi.

Marineerimine

Maks vajab marinaadiks piisavalt aega, et omandada muude koostisosade maitse ja sägli emale. On palju võimalusi oma maksa marinaadiks valmistada olenevalt erinevatest retseptidest. Kuid üldistatud reegel on marinaadi valmistamiseks kasutada vaid ühte või kahte kindlat maitseainet ning jätta teised assosiatsioonid nagu boheemlaste koketsid marinaadi järgmisel korral käituksid sisse.

Praadimine

Selleks, et maksa praadimine oleks õnnestunud, on oluline jälgida mõningaid põhieeskirju. Parimad kasutamise meetodid nagu pannil ku mootav või sügavküpsetusnõus kihistavad maksa küpsetamisel vähem ning annavad hõrgu lõhna koos maitserikka maitsega. Lihtsalt veenduge, et järgite retsepti täpselt, et saada parimaks tulemuseks.

Küpsetus retseptid

Allpool on kolm retsepti, mis annavad head maksa praadimise tulemused ja maitsemeistrite soovitused kodus tehtud retseptide jaoks ilma, et kasutataks palju koostisosasid:

Lisandiga maitsestatud veise- või kalkunimaks

– Värskelt hakitud sibul ning küüslauk
– Sool ja pipar
– Sinep
– Oliiviõli
– Riivitud porgandid
– Tüümian

Vürtsikas maks kastmes

– Tšillipipar
– Küüslauk
– Paprika
– Sojakaste
– Sidrunimahl
– Kuum vesi
– Koriandrid

Imekaunis küüslaugu maks

– Viilusid või tükki küüslauku
– Pähklid ja kreekerid või soolatud või
– Sinepi seemned
– Oliiviõli
– Sojakaste
– Sool ja pipar

Lõppsõna

Maksapraadimist võib alguses tunduda keeruline, aga väärt vaeva. Maksapraadimine on oma erinevate valmistusmeetodite, koostisainete ja teistega jagatud retseptidega väga erinev. Jälgi kindlasti retsepte ning kui sul on veel vaja lis inspireerimist, siis erinevates koostisainete poodides, võite leida retseptivihikuid, kust saab soovitusi juurde. Proovige seda kodus teha ja saate nautida sellega parimat maitset.