Nullkulu

Nullkulu

mis sobib lõhe juurde?

Mis sobib lõhe juurde – Parimad kombinatsioonid ja retseptid

Kuigi lõhe on tervislik kala, on selle maitse nii rikas, et seda on lihtne rikkuda, kui õigeid koostisosi ja maitseaineid ei kasutata. Siin on mõned parimad kombinatsioonid, mis sobivad lõhe juurde, koos maitsevate ning tervislike retseptidega, mida saad kodus proovida.

Lõhe ja mädarõigas

Lõhe ja mädarõigas on ideaalne kombinatsioon, kuna mädarõigas lisab lõhele värskust ja maitset. Proovi seda lihtsat retsepti:

Koostisosad:

– 500g lõhefileed
– 2-3 supilusikatäit riivitud mädarõigast
– 1 supilusikatäis sidrunimahla
– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
Sega riivitud mädarõigas, sidrunimahl, sool ja pipar kokku ning määri segu lõhele.
Küpseta lõhefileed umbes 20-25 minutit.

Serveerimissoovitus: Serveeri küpsetatud lõhe koos hautatud sparglite ja keedetud kartulitega.

Lõhe ja avokaado

Lõhe ja avokaado on suurepärane kombinatsioon, kuna need kaks koostisosa tasakaalustavad üksteist hästi. Proovi seda retsepti:

Koostisosad:

– 500g lõhefileed
– 2 küpset avokaadot
– 2 supilusikatäit hakitud cilantro (kinza)
– 1 supilusikatäis oliiviõli
– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
Tükelda avokaado ning sega kokku hakitud cilantro, oliiviõli, sool ja pipar.
Aseta avokaado segu lõhefilee peale.
Küpseta lõhefileed umbes 20-25 minutit.

Serveerimissoovitus: Serveeri küpsetatud lõhe koos tervisliku quinoa salatiga, kuhu on lisatud värskeid köögivilju.

Lõhe ja sidrun

Sidrun sobib ideaalselt lõhega, kuna see annab kalamaitsele värskuse ning lisaks annab hapukas maitse tervislikkusele veel rohkem hoogu. Proovi seda retsepti:

Koostisosad:

– 500g lõhefileed
– 1 sidrun
– 1 supilusikatäis hakitud tüümiani
– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
Lõika sidrun viiludeks ning aseta viilud lõhefilee peale.
Puista tüümian lõhefilee peale ning maitsesta soola ja pipraga.
Küpseta lõhefileed umbes 20-25 minutit.

Serveerimissoovitus: Serveeri küpsetatud lõhe koos kevadiste roheliste köögiviljade ja riisiga.

Lõhe ja punane sibul

Punane sibul annab lõhele magusa meki, mis toob välja kala loomuliku maitse. Proovi seda retseptit:

Koostisosad:

– 500g lõhefileed
– 1 punane sibul
– 2 supilusikatäit hakitud peterselli
– 2 supilusikatäit oliiviõli
– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
Tükelda punane sibul ning sega kokku hakitud peterselli, oliiviõli, sool ja pipar.
Aseta punase sibula segu lõhefilee peale.
Küpseta lõhefileed umbes 20-25 minutit.

Serveerimissoovitus: Serveeri küpsetatud lõhe koos kirsstomatite ja hautatud brokkoliga.

Kokkuvõte

Kui otsid uusi viise, kuidas lõhet valmistada, siis siin on mõned parimad kombinatsioonid, mida proovida. Kõigil neil retseptidel on midagi unikaalset ning omapärast – see on just see, mis muudab need nii hämmastavalt maitsvaks. Niisiis, üllata oma maitsemeeli ja proovi midagi uut!