Kebabi liha on üks maitsvamaid roogasid, mis sobib nii kiireks lõunaks või õhtusöögiks. Kui soovid valmistada kebabi liha, siis järgi meie juhiseid ning saad tulemuseks maitsva ja mahlase roa.
Valmistamiseks vajalikud komponendid
Et valmistada kebabi liha, vajad erinevaid koostisosi, sealhulgas liha, köögivilju ning ürte. Kõige olulisemaks komponendiks on muidugi liha. Kebabi valmistamiseks on kõige parem kasutada lambaliha, kuid võid kasutada ka kana- või veiselihast.
Lisaks lihale vajad ka köögivilju, näiteks sibulat ja paprikat. Ürtidest kasutatakse kebabivalmistamisel tavaliselt peterselli ja koriandrit.
Ettevalmistused enne küpsetamist
Enne küpsetamist tuleb liha korralikult ette valmistada. Lõika liha väikesteks tükkideks ning aseta tükid kaussi, kus saad neid maitsestada. Maitsestamiseks võid kasutada erinevaid ürte ja vürtse, näiteks soola, pipart ja punet.
Kui oled liha korralikult maitsestnud, jäta see paariks tunniks seisma, et maitseained saaksid korralikult imenduda. Kui soovid, võid liha marinaadis hoida ka üleöö.
Küpsetamine
Kui oled liha korralikult ette valmistanud, tuleb see küpsetada. Kõige lihtsam viis kebabi küpsetamiseks on kasutada grilli või ahju.
Kui kasutad grilli, siis tõsta lihatükid vardasse ning grilli need mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Kui aga kasutad ahju, tõsta lihatükid ahjuplaadile ning küpseta neid 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Serveerimine
Kui liha on valmis küpsenud, on aeg see serveerida. Kebabi valmistamisel on oluline ka õige serveerimisviis. Tavaliselt serveeritakse kebabiliha koos salati ja leivaga.
Kui soovid, võid lisada ka jogurtikastet või hummust. Hummus on Lähis-Ida päritolu kikerhernepüree, mis sobib suurepäraselt kebabi kõrvale.
Kokkuvõtteks võib öelda, et kebabi liha valmistamine pole keeruline, kui järgid õigesti juhiseid. Maitsev ja mahlane kebabiliha on suurepärane võimalus nautida erinevaid maitseid ning tutvuda erinevate kultuuridega. Nii et võta aega ja proovi kebabi valmistamist ning naudi maitsvat rooga!