Nullkulu

Nullkulu

mis on roheline kaart?

Mis on roheline kaart: Üksikasjalik juhend ja selgitus

Roheline kaart on dokumendipiiranguga või riiklikuks kasutamiseks piiratud dokument, mis võimaldab välismaalastel reisida Schengeni territooriumil ilma viisata. Selle eesmärk on tagada reisijate liikumisvabadus Schengeni alal ning aidata kaasa Euroopa Ühenduse poliitilisele integratsioonile.

Sellise dokumendi olemasolu tunnistab, et olete seaduslikult Schengenis viibivad välismaalane, kellel on kehtiv elamis- või tööluba ja et olete rahvusvahelises transportteenuses. Roheline kaart ei anna teile õigust töötada või elada Schengeni alal, vaid võimaldab teil seaduslikult liikuda.

Rohelise kaardi ajalugu

Rohelise kaardi konseptsioon loodi 1960ndate aastate alguses, kui Euroopa majandusühendus tekkis ja vaba liikumine võeti vastu. Rohelise kaardi nimi tuli sellest, et kaardi originaalversioon oli roheline.

Rohelise kaardi süsteem hõlmab nüüd 47 Euroopa süsteemi, millest 28 on Euroopa Liidu liikmesriigid ning teised neli riiki, kes ei ole ELi liikmed – Norra, Island, Liechtenstein ja Šveits.

Kuidas roheline kaart toimib?

Rohelise kaardi saamine võib olla keeruline ja ajas nõudev protsess. Alguses peate leidma oma koduriigis sõlmitud kindlustuslepingu koopia, mida vajate tõlke ja ärakirja saamiseks.

Tavaliselt puudutab rohelise kaardi kättesaamine nende võõraste autode omanikke, kes registreerisid oma sõiduki mõnes Euroopa riigis ja planeerivad külastada teisi riike. Sellisel juhul vajate rohelist kaarti, et näidata, et teil on kindlustuskaitse, mis kehtib kõigis vajalikes riikides.

Samuti on oluline teada, et rohelise kaardi süsteemil on jõustunud teatud muudatused. Alates juulist 2020 ei ole rohelist kaarti liikluskindlustuspoliisi näitamine enam kohustuslik, kuid võib olla soovitatav reisimiseks.

Rohelise kaardi eelised ja puudused

Roheline kaart on võimaldanud välismaalastel vabalt reisida Schengeni piirkonnas, mis on aidanud kaasa Euroopa poliitilisele integratsioonile ning ülemaailmse turismi kasvule. See on eriti toonud kasu nendele piiriüleste teenuste pakkujatele, kes võivad tooteid ja teenuseid pakkuda kõikides Schengeni territooriumile jäävates riikides.

Samas võib kaardiga seotud protsess olla aeganõudev ja keeruline. Võib tekkida probleeme, kui rohelise kaardi taotlemiseks vajalikku dokumentatsiooni ei ole piisavalt või kui kaart lihtsalt võib kaduma minna.

Kokkuvõte

Kokkuvõttes on roheline kaart üks viisidest, kuidas Schengeni territooriumil välismaalastele reisimine Sujuvamaks muuta. Selle lihtsuse tõttu võib see lihtsustada piiriülest liiklust ning toetada kohalikke majandusi.

Kui teil on plaan reisida Schengeni piirkonnas, mis hõlmab paljusid Euroopa riike, peaksite hoolitsema rohelise kaardi või muude asjakohaste dokumentide eest, mis võimaldavad teil seaduslikult riigis viibida ja reisida. Kuigi see võib võtta mõningat aega ja vaeva, on tulemus kindlasti väärt.