Kuidas Keeta Pelmeene: Põhjalik Juhend Algajatele
Pelmeenid on Eesti köögi üks olulisemaid roogasid. Kui soovite õppida, kuidas umbes 50 pelmeeni valmistada, olete õiges kohas. Selles artiklis räägime teile, kuidas kodus lihtsalt ja kiiresti maitsvaid pelmeene valmistada. Vaatame ka, mis on pelmeenid, milliseid koostisosi kasutatakse ning millised on parimad nipid selle toiduvalmistamise protsessi jaoks.
Mis on Pelmeenid?
Pelmeenid on tavaliselt väikesed lihatäidised tainataskud, mis on pärit Venemaalt ja mida kogu endises Nõukogude Liidus söödakse palju. Pelmeenid on valmistatud jahust, munadest, veest ja soolast valmistatud tainast ning täidetakse hakkliha, sibula ja vürtside kombinatsiooniga. Loomulikult võivad erinevad piirkonnad ja kultuurid kasutada erinevaid koostisosi või täidiseid, kuid see traditsiooniline retsept on üks kõige populaarsemaid.
Vajalikud Koostisosad
Enne kui hakkate pelmeene valmistama, on oluline koguda kõik vajalikud koostisosad. Pea meeles, et heakvaliteedilised koostisosad mõjutavad otseselt teie pelmeenide maitset ja konsistentsi. Seega, kui olete huvitatud kõige maitsvamatest pelmeenidest, siis peaksite veenduma, et teie koostisosad on samuti kvaliteetsed.
See on nimekiri peamistest vajalikest koostisosadest:
Tainas:
2 tassi jahu
2 muna
1/2 tassi sooja vett
1/2 tl soola
Täidis:
300g hakkliha
1 keskmine sibul
1 küüslauguküüs
2 spl võid
sool ja pipar maitse järgi
Kaste:
200g hapukoort
2 küüslauguküünt
1 spl hakitud rohelisi sibulaid
sool ja pipar maitse järgi
Kui kõik koostisosad on valmis, võtame ette järgmise sammu.
Taigna valmistamine
Alustame taigna tegemisest. Selleks segame kausis jahu, soola ja munad ning lisame sooja vett. Segame tainast, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt ühendatud.
Kui tainas tundub liiga kuiv, võite lisada veidi rohkem vett, kui see jääb liiga märjaks, võite lisada natuke jahu. See peaks olema õige konsistents, mis ei jää käte külge ega hargne liiga kergesti.
Kui teie tainas on valmis, asetage see vähemalt 20 minutiks külma kohta, enne kui jätkate pelmeenide tegemist.
Pelmeenide Täidise Valmistamine
Kogume kokku kõik vajalikud koostisosad, et täita pelmeene. Meie täidis on suhteliselt lihtne, kuid väga maitsev.
Selle jaoks hakkliha pannakse pannile, lisatakse hakitud sibul ja küüslauk, maitse järgi soola ja pipart. Kuumutage kõik koostisosad 5-10 minutit, kuni hakkliha on läbi küpsetatud ja sibul on pehme.
Seejärel lase täidisel jahtuda. Külm täidis on seda lihtsam pelmeenide sisse panna.
Pelmeenide Rolling
Kui olete valmis, on aeg, et hakata tainast rullima ja valmistama pelmeene täidisega.
Veelkord, jagage tainas mitmeks osaks ja tehke neist väikesed pallid. Iga pall aetakse ristküliku kujuliseks tainaks.
Selleks, et taina lõplik vorm oleks hea, peaksite välja rullima umbes 2-millimeetrise paksuse. Seejärel kasutage taignarulli, et lõigata tainas sobivateks ruutudeks. Igal ruudul pannakse hakkliha ja tainatasku vormitakse sobivasse pelmeenide kujundisse.
Kordamine
Kui kõik pelmeenid on valmistatud, võtke aeg pott sooja veega hoidmiseks. Paigutage pelmeenid potti ja keetke vees kuni pelmeenid on pehmed ja kergesti kahvli abiga läbi torgatavad.
Segage keedunõus, et pelmeenid ei jääks põhja külge kinni. Kui kõik pelmeenid on valmis, emmaraldiste riid või kahvli abil, et vesi ära tühjendada ja serveeri pelmeene külmana hapukoore ja hakitud roheliste sibulatega.
Lõppsõna
See artikkel andis teile ülevaate sellest, kuidas kodus valmistada lihtsaid ja maitsvaid pelmeene. Nagu näete, on toiduvalmistamise protsess lihtne, vajades vaid kannatlikkust ja aega.
Kui järgite seda juhendit, saate kindlasti valmistada ühed parimad kodused pelmeenid, mida olete kunagi proovinud. Nii et hakake otsast peale, kutsuge sõbrad ja pereliikmed kokku ning nautige ühist kokkamise ja maitsvate pelmeenide söömist!