Nullkulu

Nullkulu

kuidas valida arvutit?

Kuidas valida arvutit: täielik juhend

Kui planeerid osta uut arvutit või uuendada juba olemasolevat, siis see juhend on just sulle. Uue arvuti ostmine või kokkupanemine võib olla hirmutav protsess, kuid kui tead mõningaid olulisi nõuandeid, on see palju lihtsam. Selles juhendis räägime kõigest, mida pead teadma uue arvuti ostmiseks või kokkupanemiseks.

Mõtle enne ostu sooritamist

Esimene samm uue arvuti ostmisel või kokkupanemisel on kindlaks teha, mida sa tahad ja mida sa vajad. Mõtle millist tarkvara sa jooksutad, kui palju salvestusruumi sul on vaja, milliseid ühenduvuse valikuid sul on vaja jne.

Kas soovid lauaarvutit või sülearvutit?

See on kõige olulisem küsimus, mida pead endalt küsima, sest nende vahel on palju erinevusi. Sülearvutil on eeliseks see, et saad seda kaasa võtta ja kasutada igal pool. Kuid sülearvuti ei ole võimalik tõhustada ja selle komponendid on väiksema võimsusega kui lauaarvutil. Kui aga vajad arvutit ainult kodukontoriks, on lauaarvuti parem variant.

Protsessor

Protsessor on arvuti aju. See mõjutab otseselt arvuti jõudlust. Protsessorite turul on kaks peamist valikut: Intel ja AMD. Intel on kallim, kuid võimsam. AMD omakorda on soodsam, kuid vähem võimas. Valiku tegemisel sõltub kõik sinu vajadustest ja eelarvest.

Mälu

Mälu on oluline süsteemi jõudluse osas. Mida rohkem mälu, seda parem. Võimaluse korral vali 8 GB RAM või rohkem.

Salvestusruum

Arvuti salvestusruumi valik sõltub peamiselt sinu nõudmistest. Kui sul on palju faile, mida vajad igapäevaselt, siis vajad suuremat salvestusruumi (1TB ja rohkem). Kui soovid hoopis tõhusat jõudlust, siis valid SDD (Solid State Drive). SDD-d on kiiremad, vaiksemad ja usaldusväärsemad kui traditsioonilised kõvakettad.

Ekraan

Ekraan on vähem oluline kui teised komponendid, kuid kui teed tööd palju arvutis, võib ekraani suurus ja kvaliteet muutuda oluliseks. Oleme jõudnud ajajärku, kus monitoride lahutusvõime jõudnud 1080p asemel 4K-ni, kuid kõik sõltub sinu eelistustest ja vajadustest.

Ühenduvus

Ühenduvus on oluline aspekt, mida tuleks arvuti valimisel kaaluda. Kõige olulisemad ühendusvõimalused on USB, bluetooth, Wi-Fi ja Ethernet. Kuid kaamera, mikrofoni ja kõlarid on samuti olulised, kui sa vajad neid tööks või meelelahutuseks.

Operatsioonisüsteem

Enamik uusi arvuteid tarnitakse juba opsüsteemiga (Windowsi, OSX või Linuxi). Kui sulle meeldib Windows ja see on sinu personaalne valik, siis valida Windowsi opsüsteem. Kui soovid avatud lähtekoodiga ja tasuta opsüsteemi, siis vali Linux.

Kokkuvõtteks

Sellel juhendil olid mõned olulised nõuanded, mida tuleks arvuti valimisel arvesse võtta. Mõtle hoolikalt, mida sa vajad, kui palju sa oled valmis kulutama ja tee oma valik vastavalt sellele. Kui oled teinud oma valiku, siis saad leida internetist palju head infot, kuidas oma uus arvuti tööle panna.