Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha rebitud liha?

Kuidas teha rebitud liha: Retseptid ja nipid

Rebitud liha on üks populaarsemaid roogasid, mida saab valmistada koduses köögis. See ei ole mitte ainult maitsev, vaid ka väga mitmekülgne roog, mida saab serveerida laias valikus toitudega. Siin on mõned retseptid ja nipid, kuidas valmistada maitsvat rebitud liha.

Mis on rebitud liha?

Rebitud liha on loomaliha, mis on keedetud pikka aega madalal kuumusel, kuni see muutub pehmeks ja pudisevaks. Seejärel tõmmatakse liha eraldi tükkideks või “rebitakse” tükid kahvliga peeneks. Rebitud liha võib valmistada erinevatest lihatükkidest, nagu sealiha, lambaliha, veiseliha jne.

Retseptid rebitud lihaga

BBQ rebitud sealiha

Koostisosad:
– 1 kg sealiha õlakarbonaad
– 2 spl pruuni suhkrut
– 1 tl küüslaugupulbrit
– 1 tl sibulapulbrit
– 1 tl jahvatatud tšillit
– 1 tl jahvatatud paprikat
– 1 tl jahvatatud köömneid
– 1 tl soola
– 1/2 tl värskelt jahvatatud pipart
– 1 tass BBQ kastet

Valmistamine:

Eemalda lihast suurem rasvakiht ja lõika õlakarbonaad suuremateks tükkideks.
Sega kokku pruun suhkur, küüslaugupulber, sibulapulber, tšilli, paprika, köömned, sool ja pipar. Hõõru see segu sealiha kõikidele külgedele ja lase maitsestuda vähemalt tund aega.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Pane sealiha tükid ahju ja küpseta neid 2-3 tundi, kuni liha on pehme ja hõlpsasti rebitav.
Kui liha on valmis, tõsta see ahjust välja ja tõsta eraldi kaussi. Lisa BBQ kaste ja tõsta liha kastmesse, segades õrnalt, kuni kõik tükid on kaetud kastmega.
Serveeri rebitud sealiha mõne marineeritud köögivilja ja BBQ kastmega.

Vürtsikas rebitud veiseliha

Koostisosad:
– 1 kg veiseliha õlg või sisekülg
– 1 sibul, hakituna
– 3 küüslauguküünt, hakitud
– 2 spl pruuni suhkrut
– 1 tl paprikapulbrit
– 1 tl jahvatatud köömneid
– 1 tl jahvatatud koriandrit
– 1 tl jahvatatud kaneeli
– 1 tl soola
– 1/2 tl värskelt jahvatatud pipart
– 1 tass tomatikastet
– 1/2 tassi kanalient
– mõned tükid laimi

Valmistamine:

Eemalda lihast suurem rasvakiht ja lõika veiseliha suuremateks tükkideks.
Segage kokku sibul, küüslauk, pruun suhkur, paprika, köömned, koriander, kaneel, sool ja pipar. Hõõru see segu veiseliha kõikidele külgedele ja lase sellel maitsestuda vähemalt tund aega.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Pane veiseliha tükid ahju ja küpseta neid 2-3 tundi, kuni liha on pehme ja hõlpsasti rebitav.
Kui liha on valmis, tõsta see ahjust välja ja tõsta eraldi kaussi. Sega kokku tomatikaste, kanapuljong ja mõned laimiviilud. Lisa segu lihale ja tõsta liha tagasi ahju veel 10 minutiks.
Serveeri rebitud veiseliha riisi ja marineeritud sibulaga.

Kuidas teha rebitud liha: nipid

Kasutage madalat temperatuuri ja pikka küpsetusaega. See muudab liha pehmeks ja hõlpsalt rebitavaks.
Hõõruge lihale maitseainesegu ja laske sellel vähemalt tund aega maitsestuda enne küpsetamist.
Kastke lihale maitsekastet kohe pärast seda, kui see on valmis, et liha oleks pehme ja maitsekas.
Saate kasutada rebitud liha erinevate toitude jaoks, nagu burritos, quesadillas, salatid jne.
Kasutage erinevaid lihatüüpe, et saaksite maitsta erinevaid maitseid ja tekstuure. Sealiha on suurepärane rasvase maitse ja lambaliha on suurepärane rikkaliku maitse jaoks.
Kui soovid valmistada rebitud liha tervislikul moel, kasutage kana- või kalkunitükke.

Lõppsõna

Rebitud liha on maitsva ja mitmekülgse maitsega roog, mida saab valmistada kodus paljude erinevate retseptide järgi. Kui kasutate seda artiklit õpetuseks, kuidas teha rebitud liha, leiate kindlasti oma lemmikretsepti. Veenduge, et võtaksite aega liha maitsestamiseks ja kasutate madalat temperatuuri ning pikka küpsetusaega, et saada parimaid tulemusi. Naudi oma maitsvaid roogi!