Kuidas teha vinnutatud liha
Kui oled mingil hetkel otsustanud saada vinnutatud liha austajaks, siis on see artikkel just sulle. Siin saad teada, kuidas teha maitsvat vinnutatud liha samm-sammult ja muud kasulikku teavet selle kohta.
Millist liha valida
Kui soovid valmistada suurepärast vinnutatud liha, siis on kõige parem valida rasvast liha. Suur hulk rasva aitab lihal kuivatamise ajal niiskust säilitada, mis tagab parema maitse ja tekstuuri.
Lõika liha õhukesteks viiludeks
Järgmine samm on lõigata liha õhukesteks viiludeks. Selleks on kõige parem kasutada teritatud noa ja lõigata liha vastu tera. Õhukeste viilude lõikamiseks on kõige parem võtta jahutatud liha, sest see on kindlam ja kergem lõigatav.
Liha marineerimine
Selleks, et liha saaks rohkem maitset, on soovitatav see eelnevalt marineerida maitseainetes. Paari tunni jooksul enne grillimist lisa lihale valitud maitseained ja jäta külmkappi seisma. Populaarsed maitseained on sool, pipar, küüslauk, sibul ja rosmariin.
Kuivatamine
Pärast marineerimist lisa liha kuivatamiseks sool, mis aitab välja kuivatada liha pinnale jäävat niiskust ja annab lõpptootele parema maitse. Pane liha ahju restidega ahju kuivama ja lülita sisse madal temperatuur (umbes 90 kraadi) ning jäta umbes 10 tundi kuivama. Enne kuivatamist soovitame liha lasta eelnevalt külmkapis seista.
Valmimine
Kui liha on lõplikult kuivanud, lase sel jahtuda. Nüüd oled valmis nautima maitsvat ja tervislikku vinnutatud liha.
Kui sa ei soovi kodus vinnutatud liha valmistada, siis on kauplustes saadaval erinevaid liha valikuid. Samuti võid alati külastada mõnda restorani, kus pakutakse ka kvaliteetset vinnutatud liha.
Kokkuvõte
Vinnutatud liha on suurepärane tervislik suupiste, mis sobib hästi erinevatele sündmustele ja isegi kodus nautimiseks. Kuigi valmistamine võib võtta aega ja vaeva, tasub lõpptulemus kindlasti kogu vaeva ära. Vali õige lihatükk, marineeri, lõika õhukesteks viiludeks ja kuivata. Nii saad tõeliselt maitsvat vinnutatud liha!