Nullkulu

Nullkulu

parim purukook

Parim purukook – rõõmuks igale maiasmokale

Suvine piknik, sünnipäevapeo magustoit või lihtsalt tavapärane nauding – purukook on hõrk lemmik, mis sobib igasse olukorda. Sellel magustoidul on eriline omadus: selle koostisosadega saab mängida lõpmatutes variatsioonides, et rahuldada igasuguseid maitse-eelistusi. Olgu see õunakook, marjakook, rabarberikook või midagi veelgi põnevamat, purukook on alati piisavalt ahvatlev, et meelitada kõiki läheduses olevaid magusa armastajaid.

Kui otsite inspiratsiooni ja soovite valmistada parimat purukoogiretsepti, mis ühendab endas suurepärase maitse ja ainulaadse tekstuuri, siis olete õiges kohas. Järgnevalt jagame teiega tuntud purukookide retsepte ning ka mõningaid omapoolseid variatsioone, et teie järgmine magustoit suudaks ületada kõigi ootusi.

Õunakook – klassika oma parimal kujul

Õunakook on aastate jooksul kogunud palju populaarsust ning on üks enim armastatud purukoogivõimalusi. Selle roogaga seostub paljude jaoks kodune tunne ja nostalgilised mälestused. Meie esimene retsept keskendubki just sellele võrratule klassikale.

Koostisosad:
– 5 keskmise suurusega õuna
– 200 grammi jahu
– 150 grammi suhkrut
– 100 grammi võid
– 1 tl kaneeli
– Vaniljekaste serveerimiseks

Juhised:
Esmalt koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks. Lisa neile veidi suhkrut ja kaneeli ning sega läbi.
Jahu, suhkur ja või murenda purutaoliseks seguks. See võib olla töömahukas, kuid lõpptulemus on seda väärt.
Laota õunatükid ühtlaselt pirukavormi põhjale ja kata need puruseguga.
Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni pind on kuldpruun.
Serveeri koos vaniljekastmega ja naudi!

Marjakook – värske maitse suvisel ajal

Kui otsite midagi veidi värskemat ja suvisemat, siis marjakook on ideaalne lahendus. Sellel retseptil on lõputult võimalusi, sest saate kasutada mitmesuguseid marju, alates maasikatest ja vaarikatest kuni mustikate ja sõstarde ning veel palju muuni.

Koostisosad:
– 300 grammi segamarju
– 150 grammi jahu
– 100 grammi suhkrut
– 100 grammi võid
– 1 tl vanillsuhkrut
– Kerge vanillijäätis serveerimiseks

Juhised:
Kui kasutate värskeid marju, siis loputage need külma veega puhtaks ning jätke need nõrguma.
Sega jahu, suhkur, vanillsuhkur ja või ühtlaseks massiks. Seejärel lisa marjad ning sega õrnalt kuni nende ühtlase jaotumiseni.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Laota marjasegu purukattega kaetud pirukavormi ja küpseta 30-35 minutit, kuni pind on kenasti pruun.
Serveeri koos kerge vanillijäätisega ning naudi!

Kook peidetud üllatusega – šokolaadipudinguga

Kui soovite midagi tõeliselt erilist, siis see retsept pakub teile kooki, mis peidab endas lummava šokolaadipudingukihi. Selle ahvatleva koosluse maitsmine on justkui avastusretk, kus iga amps toob südamest tõelise rõõmu.

Koostisosad:
– 200 grammi šokolaadikoogipuru
– 3 dl piima
– 2 tl vanillsuhkrut
– 3 tl kakaojahu
– Vahukoor serveerimiseks

Juhised:
Valmista šokolaadipuding vastavalt pakendil olevale juhendile ning jäta see natukeseks jahtuma.
Sega šokolaadipuru, piima, vanillsuhkrut ja kakaojahu ühtlaseks massiks.
Võta pirukavorm ja kata selle põhi šokolaadipuru seguga. Vajuta puru korralikult vastu põhja ja äärtesse.
Vala jahtunud šokolaadipuding šokolaadipuru keskele ning tõsta kook külmkappi vähemalt 3 tunniks tarretuma.
Serveeri koos vahukoorega ning naudi!

Kokkuvõtteks

Purukook on tõeline maiuspala igale magusaarmastajale. Olgu see traditsiooniline õunakook, värskendav marjakook või salapärane šokolaadipudinguga meistriteos, neid kõiki ühendab üks – nad pakuvad lõputult maitseelamusi.

Laske oma loovusel lennata ning katsetage erinevaid purukoogiretsepte. Olge julged ja lisage omapoolseid puudutusi, et loomingulisuse hoog ei raugeks. Ükskõik, milline retsept teile kõige enam meeldib, oleme kindlad, et teie valmistatud purukoogid saavad kiiresti suurepäraseks peretraditsiooniks või sõprade kokkusaamistele lisaks magusaks üllatuseks.

Magusat katsetamist ja head isu!