Nullkulu

Nullkulu

parim lasanje retsept

Parim lasanje retsept – Rikkalikult maitsev ja suussulav roog

Mis võiks olla parem kui imemaitsvad lasanje kihtidena kokku pandud hakkliha, pasta, juustu ja bešamellkastmega? Selles artiklis tutvustame teile parimat lasanje retsepti, mis rahuldab ka kõige nõudlikuma maitsemeeli. Olles ise suured lasanje armastajad, tahame jagada teiega omaenda käe allvalminud lasanje retsepti, mida saate kodus lihtsalt järgi teha.

Lasanjee valmistamiseks on vaja mitmeid koostisosi. Räägime nüüd lähemalt hakklihakihi, pastakihi, juustukihi ja bešamellkastme valmistamisest ning lasanje kokkupanemisest.

Hakklihakiht:
Kuumutage pannil veidi õli ja lisage peeneks hakitud sibul ning küüslauk. Kui sibul on muutunud klaasjaks, lisage hakkliha ja pruunistage see läbi. Maitsestage soola, pipra ja oma lemmikvürtsidega. Lisage purustatud tomatid ja laske segul tasasel tulel podiseda umbes 20 minutit.

Pastakiht:
Keetke suures potis soolaga maitsestatud vesi ja lisage lasanjeplaadid. Keetke need al dente ehk veidi krõbedaks, et need ei muutuks liiga pehmeks ahjus küpsetamisel. Kurnake noodlid ja asetage külma veega täidetud nõusse, et need ei jääks kokku kleepuma.

Juustukiht:
Lasanje juustukiht muudab selle roa eriti maitsvaks. Traditsiooniliselt kasutatakse mozzarella ja parmesani juustu segu. Riivige juustud peeneks ning segage need omavahel.

Bešamellkaste:
Eraldage väikses potis 50 grammi võid ja lisage sellele 50 grammi nisujahu. Kuumutage segu keskmisel kuumusel, kuni jahu on kergelt pruunistunud. Lisage järk-järgult piima, samal ajal kaste pidevalt segades. Keetke kaste paar minutit, kuni see pakseneb. Maitsestage soola, pipra ja muskaatpähkliga.

Nüüd, kui oleme tutvunud lasanje põhikoostisosadega, on aeg neid kihte kokku panna ja roogi valmistada.

Valige suurem ahjuvorm ja alustage lasanje kokkupanemist. Kõigepealt pange põhjale õhuke kiht hakkliha- ja tomatikastet. Seejärel asetage pasta- ja juustukiht ning seejärel korrake protsessi, kuni kõik kihid on kasutatud. Viimaseks kihiks peaks jääma bešamellkaste. Puistake peale ülejäänud juust ning asetage ahjuvorm eelsoojendatud ahju, kus temperatuur on 180 kraadi.

Küpsetage lasanjet umbes 30-40 minutit või kuni see on kuldpruun ja mullitav. Tükeldage lasanje lusikaga serveerimistaldrikule ja kaunistage värskete ürtidega. Soovi korral võite lauale lisada ka salatit või garneeringuna pisut pesto-kastet.

Kogu selle ettevalmistamise jooksul täituvad teie köögiõhk maitsvate aroomidega ning tulemuseks saab olema täiuslikult kihtideks jaotunud lasanje, mis sulab suus. Saate ise tunda rõõmu sellest kordumatu maitseelamuse pakkujast roast, mis on peaaegu nagu kunstiteos.

Kokkuvõttes võib öelda, et parim lasanje retsept nõuab aega ja armastust, kuid vaeva väärt. Kui järgite meie juhiseid, siis saate valmis roa, mida teie pere ja sõbrad kindlasti hindavad. Nii et võtke aega, naudige lõbusat kokkamist ning valmistage endale ja oma lähedastele midagi erilist – maitsvat ja isuäratavat lasanjet, mis võlub kõiki oma ainulaadse maitsega.