Nullkulu

Nullkulu

mis on taldrikureegel?

Mis on taldrikureegel: kõik, mida peate teadma
Taldrikureegel on üks neist daamidele kuuluvatest lihtsatest ja elementaarsetest kommetest, mida kõik peaksid teadma. Kuigi see võib tunduda lihtsana, nõuab see tõepoolest mõningast tähelepanu, et elada elegantse elu. Kui te pole kunagi taldrikureeglitest kuulnud või kui soovite oma teadmisi täiendada, siis olete õiges kohas.
Selles artiklis leiame vastuse küsimusele “mis on taldrikureegel” ja vaatame, kuidas saate seda oma igapäevases elus kasutada.

Mis on taldrikureegel?
Taldrikureegel on üks levinumaid lauaetikette kogu maailmas ja see koosneb kahest põhireeglist. Esimene reegel seisneb selles, et toit pannakse taldrikule vastavalt kella kolmele tööle või kuidas kõneled näiteteie ristkülikukujulise taldriku juhendist. Teine reegel näeb ette, et kui nõudele ei ole tõesti keeruline või seda fotosilt näha, tuleks see pärast sööki jätta sellele sama kella kolmele tööpositsioonile.

Taldrikureegli väljatöötamine
Taldrikureegel pole miski, mis on tekkinud iseendast. Selle asemel on see välja töötatud mitme sajandi jooksul. Taldrikureegli ajalugu ulatub tagasi keskaega, kus toit serveeriti pika laua ääres. Toitu serveeriti sageli paljudele inimestele samaaegselt ning kuningad ja suured jõukad kauplejad olid sageli esimesed, kes taldrikureegleid kasutasid.

Taldrikureegel tänapäeval
Kuigi taldrikureegel ulatub tagasi keskaega, on see endiselt väga tähtis ka tänapäeval. Peaaegu igas perekonnas on taldrikureegleid ja seda nii kodus kui ka restoranis. Kuigi see võib tunduda vanamoodsana, pakub see siiski võimalust ilusa ja kena esitluse loomiseks igapäevaelus. Samuti võimaldab see suuremat mugavustunnet söögilauas, eriti kui sööte ka suuremaid ja tihedamaid toite.

Kasulikud näpunäited taldrikureegli kohta
Oma laua kujundamisel taldrikureegli kohaselt võite järgida mõnda lihtsat ja kasulikku näpunäidet.

Toit paigutatakse kella kolmele või ligilähedasele positsioonil asuvale kohale.
Kui teie taldriku juures on ka eraldi väike leibataldrik, asetage see oma taldriku vasakule küljele.
Kui teil on tegemist neljanõulise kahvliga, asetage see taldriku vasakule küljele. Kui teil on ka söögitaldrik, asetage see taldriku keskele.
Kui kasutate noori, asetage need taldriku paremale küljele, teravik suunatud sissepoole.
Kui teil on veiniklaasid, asetage need taldriku ülemisse paremasse nurka.

Lõpuks ära unusta taldrikureeglit post-meali juures. Pärast söömist jäta söögiriistad taldrikule sama positsiooni kui enne söömist.

Kokkuvõte
Nüüd, kui teate, mis on taldrikureegel ja kuidas saate seda oma igapäevases elus rakendada, peaksite tundma end kindlamana iga kord, kui istute laua taga. Kui olete suurem osa oma elust söönud, tegemata endale teadmata, taldrikureeglitest teadlikult, pole veel hilja õppida. Peate lihtsalt mõnevõrra tähelepanelik olema ja eelkõige enda ümber teadlik olla. Taldrikureeglite järgimine lisab teie ellu stiili, rafineeritust ja elegantsi.

Soovitan taldrikureegli abil igapäevaelus iseendale luua uued harjumused. Ja võite olla kindel, et kui järgite neid videvikuni, siis jääte oma külaliste silmis pidulikuks suurimaks rõõmuks.