Nullkulu

Nullkulu

mida pakkuda grilli kõrvale?

Mida pakkuda grilli kõrvale?

Grillimine suvel on Eestis populaarne tegevus. Kas pole ju suurepärane aeg nautida sooja ilmaga head toitu ja seltskonda? Kuid kui oled grilli ääres, võib olla üsna keeruline otsustada, mida valmistada. Selles artiklis anname sulle inspiratsiooni ja ideid, mida grilli kõrvale pakkuda.

Hooajalised puu- ja köögiviljad

Kui soovid oma grillroogade juurde pakutavaid tervislikumaks muuta, siis kutsu külla hooajalised puu- ja köögiviljad. Nende hulka kuuluvad tomatid, paprikad, suvikõrvitsad, baklažaanid, kartulid, kõrvitsad ja mais. Kõik need valmivad suvel ja sobivad väga hästi grillimiseks. Lõika köögiviljad teravate noaga pikkupidi ja piserda oliiviõli ning soolaga. Seejärel grilli kergelt kõrge temperatuuri juures mõlemalt poolt ning serveeri.

Grillitud liha

Grillimine on tuntud just liha valmistamise meetodina. Seega ei saa me hakkama ilma soovitamata erinevaid lihasorte. Populaarseimate lihasortide hulka kuuluvad sea- ja veiseliha, aga ka linnuliha nagu kana ja kalkun. Enne grillimist maitsesta liha soola ja pipraga ning seejärel pane grillile. Kui soovid oma lihale erilist maitset anda, proovige kasutada ka erinevaid maitseainesegusid ja marinaade.

Meretooted

Kui sa oled rohkem mereandide sõber, siis grillida saab peaaegu kõike. Proovi näiteks grillida gambasid, kühmlesta, krevette, kalmaare või kala. Enne grillimist maitsesta meretooted sidrunimahla, soola ja pipraga ning seejärel pane grillile. Kui sa pole kindel, kuidas mereande grillida, tasub uurida retsepte või konsulteerida spetsialistiga.

Juustujuustud

Grillimine on hea võimalus proovida erinevaid juulaset. Valmistage näiteks grilljuustu või paneeri juustusõõr. Juustudeks sobivad näiteks fetajuust, halloumi, camembert ning cheddar.

Tavahape

Kuumadel suvepäevadel on peaaegu kõrgem kui klaas värsket ja külma jooki. Kasuta värske kraanivett ning lisa sellele sidrunit, apelsini, värskeid ürte või marju, et luua mahlast ja maitsvat jooki. Kõige olulisem on tagada, et kõik koostisosad on värsked ning tarbitakse kohe.

Järeldus

Grillimine on suurepärane võimalus nautida sooja ilmaga maitsvat toitu ja seltskonda. Paku oma grillroogade juurde julgelt erinevaid hooajalisi puu- ja köögivilju, liha ja mereande. Lisaks saate proovida erinevaid juustusid ja jooke, et rõhutada roogade maitset. Oluline on maitsetaimede ja vürtside kasutamine ning värske kraanivesi, jääga ja oma improviseeritud puuviljamaitseliste jookide loomine. Oluline on tagada, et pakkuda erinevaid valikuid, kuna võibolla ei kõlba kõigile liha ning osad ei soovi olles grillroogade juurde mingit aromaatseid rohelisi juurde. Olgu kuidas on grillimine sütitav kohtumatute maitseelamuste saamiseks!