Nullkulu

Nullkulu

kuidas panna kuppe?

Kuidas panna kuppe: Kõik, mida pead teadma kuppide valmistamisest

Kuppidel on iidseid juuri. Need olid algselt mõeldud ühendamiseks teekondadel, kuid on muutunud tuntud joogitopsideks. Tänapäeval kasutatakse neid kodus, reisil ja isegi kontoris. Mõned püüavad vältida valmisjoogi ostmist kauplusest ja valmistavad ise teed kodus. Kui ka sina tahad õppida, kuidas panna kuppe, siis see artikkel on just sinule.

Enne kui alustame, vaatame, miks on oluline valmistada teed kodus. Reisil või tööl olles saad kohviku teed ja kohvi osta, kuid kodus saad valmistada teed, mida armastad, ja muuta selle maitset vastavalt soovile. Praegusel ajal, kui me maailmas elame, on kodus oluline rahuneda ja lõõgastuda. Tassike kohvi või teed aitab kaasa sellele rahulolu tundele.

Valmistamine

Esiteks, vaatame millised võimalused on kuppide tegemiseks olemas. Kuppid võivad olla erineva suuruse, kujuga ja värviga. Enne kuppide ostmist peaksid otsustama, millist teed kavatsed valmistada, sest see määrab kuppide suuruse ja kuju. Täpsemalt, mida rohkem teed soovite valmistada, seda suurem on kupp, mida vajate.

Kui oled otsustanud, millised kohvi- või teekruusid valida, vajad ka vett, teed ja muid lisandeid. Tavaliselt järgitakse järgmisi juhiseid:

1) Vali oma lemmik tee või kohv
2) Kuumuta vesi ja vala kohv või tee kuppidesse
3) Jäta valmistatud jook istuma minutiks või paariks
4) Lisa lisandeid, näiteks mett, piima, suhkrut jne

Kuid miks jäetakse tee või kohv tavaliselt teenindusaja lõpus seisma? Vastus peitub “tee tugevuses”. Tee peab “puhastuma” pärast valmistamist, sest kui teed kohe joogiks ei vala, siis võib tee olla liiga tugev ja maitse tuleb ebameeldiv. Tugeva tee valmistamine toob kaasa madalama kvaliteediga jooke.

Mida pidada meeles, kui valmistad kuppides

Kuidas saada kohvi- või teekruusid puhtaks ja kuidas vältida, et kupp muutuks jooki valmistades liiga kuumaks?!

– Veendu, et kraanikauss oleks puhas ja suuteline kuppide kujundit mahutama;
– Kasuta piisavalt vett ja kontrolli vee temperatuuri.
– Kohvi või tee lisamisel peaksid järgima umbkaudset protsendi suhet: üks tassi tee jaoks vastavalt 2-3 grammi teed, samal ajal kui kohvi korral peaks kulutama 22 grammi kohvi.

Kui lisad kohvi või teed valmis vette, võid märgata seda, et temperatuur langeb kergelt. Tõhusamat jookide hoidmiseks kuumana soovitatakse eelkuumutatud kohvikruuse. Kuidas seda teha? Keeda auku kuuma vett ning lase seista 30-60 sekundit.

Üldiselt on kohvi- või teekruuside kaasaskandmine väga lihtne. Kuid kui reisikohvile või kodukohvikupidele lisatakse teisi lisandeid, nagu piim või suhkur, võib nende ühendamisel kuppidega olla probleeme. Mida peaksid meeles pidama, et hoida kuppi puhtana? Kasuta eraldi kotikesi piima, suhkru jaoks või lisa need pärast jooki valmistamist.

Kokkuvõtteks

Kuppidel on meie elus oluline roll. Nad aitavad meil kaasaskandmisel kohvi ja teed nautida, kuid kodus saad valmistada teed, mida armastad. Kuppidide valimisel tuleb jälgida nende suurust ja kuju. Jooki valmistades tuleb jälgida tee või kohvi “tugevust” ja määrata sobiv kogus lisandeid. Viimane samm – puhtus. Hoida kohvi- või teekruuse puhastusajakava ja pärast jooki valmistamist lisandite puhastamine aitab hoida kuppe heas seisukorras ja jooki maitsev.

Viimaseks soovitus: Kindlasti hoia oma kupp puhas. 🙂