Nullkulu

Nullkulu

kuidas lesta praadida?

Kuidas Lesta Praadida

Kas soovid teada, kuidas valmistada maitsvat lestarooga? Siis oled õiges kohas! Lest on populaarne kalamaitseaine, mis sobib suurepäraselt erinevate toitudega. Paljud leiavad, et lest sundub kiiresti nahast eralduma ja sellest valmistamisel saab hõlpsasti maitsva roa. Selles artiklis saadki lugeda kuidas lesta praadida ning millele tähelepanu pöörata, et valmistada ideaalne roog kõikidele mereande armastavatele inimestele.

Miks peaks valima lestakala?

Enne kui alustad lestade praadimist, on kasulik teada, miks tasub just lestakala valimist kaaluda. Lesta on populaarne kala, mis on pärit Atlandi ookeanist Põhja-Euroopani. Seda leidub paljudes toitudes, kuna on maitsev ning samas tervislik. Selle kala koostises leidub palju valke, mis teeb sellest ideaalse toiduaine sportlastele ning tervisliku toitumise pooldajatele.

Lisaks sellele sisaldab lestakala olulisi rasvhappeid, mis on tervislikud südame toimimisele. Samuti on lestakalas olulisi vitamiine ning mineraale nagu A-, B- ja E-vitamiine ning rauda ja kaltsiumi. Toitudes kasutatav lest on enamasti pehme ning mahlakas, seega sobib see suurepäraselt nii praadimiseks kui grillimiseks ja ahjus küpsetamiseks.

Kuidas valida õige lestakala?

Enne praadimist pead sa ostma värske kala. Värskuse kontrollimiseks võid kala nuusutada ja vaadata, et selle silmad oleksid selged, soomused kuldsed ning liha tugevalt kinnitatud. Samuti tuleks vältida kala ostmist, kui selle küljes on plekid või tolm, hais või roiskunud lõhn.

Veendu, et lest, mida soovid kasutada, oleks piisavalt küps kuid samas ka pehme. Seda kontrollid sa näpu abil – kui näpp jääb tema sisse, on lest valmis. Kui oled leidnud poest omale sobiva lestakala, oled valmis astuma järgmisesse etappi – kala praadimisse.

Kuidas lestakala praadida?

Lestakala praadimisel on oluline järgida mõningaid olulisi samme, et meeles pidades saaksid valmistada parima roa. Siin on mõned olulised sammud, mida järgida:

Puhasta lest. Eemalda lest naha küljest ning kontrolli, et all olev kalaosa oleks puhas.

Maitsesta kala kerge soola ning pipraga. Selleks võid kasutada ka mõningaid muid maitseaineid nagu küüslauki, sidrunimahla või värsket peterselli.

Kuumuta pann õliga kuumaks. Kasutades kvaliteetset õli saad kala röstida kuldpruuniks ning kuumaks ilma kõrbevate plekkideta.

Prae lest mõlemalt küljelt krõbedaks. See tähendab, et pead iga külje praadima umbes 3-4 minutit, kuni kala omandab ilusa kuldse värvuse.

Kui lest on valmis, aseta see külma taldrikule ning lase mõni aeg jahtuda.

Serveeri lest koos lisanditega nagu riis, köögiviljad või salat. Head isu!

Kokkuvõte

Kokkuvõttes on lestakala üks populaarsemaid kalamaitseaineid, mis on tervislik ning mitmekülgne valik paljudele toitudele. Et valmistada ideaalne lestaroog, veendu, et ostad värske kala ning järgid samme, et saavutada õige maitse ja tekstuur. Kui soovid proovida midagi uut, siis võta ette lesta praadimine ja anna endale võimalus nautida tõeliselt maitsvat ja tervislikku mereandide rooga!