Nullkulu

Nullkulu

mis lahustab hambakivi?

Mis lahustab hambakivi?

Hambakivi moodustub hambapinnale aja jooksul. See on tuntud kui hambakatu, kuid hambakivi on kõva kate, mis kinnitub hambapinnale ja muudab selle pruuniks või kollaseks. Hambakivi moodustumine on tavaline ja see võib juhtuda kõigil inimestel. Kuid on oluline meeles pidada, et hambakivi tuleks eemaldada, et säilitada hambapinda ja ennetada suuõõne haigusi.

Hambakivi põhjused

Hambakivi moodustumine võib olla tingitud mitmest tegurist, nagu halb suuhügieen, suitsetamine, halb toitumine, dehüdratsioon ja vanus. Kui inimene ei eemalda hambakatu regulaarselt, siis see kõvastub ja moodustab hambakivi.

Suitsetamine kahjustab hammaste tervist ja annab brüniid hambapinnale, mis soodustab hambakivi moodustumist. Ebatervislik toitumine halvendab kogu organismi tervist ja aitab kaasa hambakivi moodustumisele.

Vanusega kaasneb ka suurem risk hambakivi tekkeks, sest hammaste email kaotab oma jäikuse ja tundlikkus on suurem. Seetõttu on oluline hoida hammaste tervist heas seisukorras ja eemaldada hambakivi regulaarselt.

Mis lahustab hambakivi

On mitmeid võimalusi, kuidas eemaldada hambakivi kodus või professionaalse hambaarsti juures. Üks võimalus on kasutada hambakivi lahustavaid tooteid.

Happelised joogid, nagu sidrunimahl ja äädikas, võivad aidata hambakivi lagundada. Siiski peab olema ettevaatlik, sest happelised vedelikud võivad kahjustada hambapinda. Seetõttu on oluline lahjendada neid vedelikke veega ja loputada suud pärast kasutamist veega. Hambapasta võib ka aidata hambakivi lahustada, kuna see sisaldab karbonaate ja fosfaate, mis pehmendavad hambakivi. Samuti võib kaaliumnitraat aidata vähendada hambakivi moodustumist.

Kodused abinõud

Kodused ravimeetodid võivad aidata hambakivi moodustumist vähendada. Värskelt pressitud sidrunimahl võib aidata eemaldada hambakivi, kui seda kasutada korrapäraselt. Sidrunimahl sisaldab happeid, mis aitavad lagundada kõvastunud hambakivi. Lisaks võib sooda kasutamine aidata hambakivi eemaldamisel. Soda muudab suu pH-taset, mis takistab hambakivi moodustumist.

Professionaalne hambakivi eemaldamine

Hambakivi moodustumist saab ennetada regulaarse suuhügieeni ja professionaalse hambaarsti külastamisega. Hambaarst kasutab spetsiaalset seadet, et hoolikalt eemaldada hambakivi hambapinnalt. See protseduur on tavaliselt valutu, kuid uni moodustamisega seotud ebamugavust võib tunda.

Järeldus

Hambakivi moodustumine on tavaline hammaste tervise probleem. Kuid see võib olla ennetatav hea suuhügieeni ja tervisliku eluviisi abil. Kodused abivahendid, nagu sidrunimahl ja sood, võivad aidata hambakivi lahustada ja professionaalsed hambakivi eemaldamise protseduurid võivad aidata hambakivi eemaldada hambapinnalt. Seetõttu on oluline regulaarselt hambaarsti külastada ja suuhügieeni säilitada, et vältida suuõõne haigusi ja säilitada hambaid tervena.