Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha kringlit?

Kuidas teha kringlit – täielik juhend

Kringel on üks populaarsemaid ja armastatumaid pagaritooteid mitte ainult Eestis, vaid ka kogu maailmas. Kui soovite endale ise kodus õppida imelist kringlit valmistama, olete õiges kohas. Selles artiklis räägime teile kõigest, mida peate teadma kringli valmistamise kohta. Alustame koostisosadest.

Kringli koostisosad

Kringli valmistamiseks on vaja järgmisi koostisosi:

• 1 kg nisujahu
• 50 g presspärmi
• 5 dl piima
• 200 g võid
• 2 muna
• 1 tl soola
• 1 dl suhkrut

Kui olete need koostisosad kokku saanud, alustame kringli valmistamist.

Esimene etapp: valmistage ette tainas

Kõigepealt peate valmistama taina. Selleks peate segama kõik koostisosad tainaks. Kõigepealt soojendage piim käesoojaks, seejärel lisage soe piim kausi koos pärmi, soola ja suhkruga. Segage kõik hästi läbi.

Lisage nüüd jahu ja segage tainas korralikult läbi. Seejärel lisage või väikeste tükkidena, muna ning alustage taina sõtkumist käte abil. Sõtkuge tainas korralikult läbi, kuni see muutub ühtlaseks ja elastseks.

Kui tainas on ühtlane, katke see rätikuga ning laske sellel poole tunni jooksul soojas kohas kerkida.

Teine etapp: valmistage kringel

Kui tainas on kõvasti kerkinud, jagage see kaheks osaks. Rullige iga osa puhtal laual ümmarguseks kettaks. Seejärel asetage üks ketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Nüüd valmistage täidis, kuna kringel peab olema täidetud. Igasuguse magusa täidise jaoks on võimalik kasutada ka erinevaid puuvilju ja muid maitsvaid koostisosi.

Koostage täidis oma maitse järgi ja jaotage see ühtlaselt taina pinnale. Pange teine ​​kettas täidise peale. Tehke noaga kringli pinnale kaunistused, katke see lapiga ja laske tal uuesti tõusta.

Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Kringel tuleb küpsetada ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kringel on hästi küpsenud ja pruunistunud.

Kuidas kringlit säilitada?

Kringli valmistamine võib olla lihtne, kuid võib tekitada ka muret selle säilitamise pärast. Ärge muretsege, kui teete liiga palju kringlit, kuna seda on võimalik säilitada mitmel erineval viisil.

Kohe pärast valmistamist peate kringli lõikama ja külmutama. Külmutamist soovitatakse kiiresti pärast küpsetamist, et säilitada kringli kvaliteet. Kui soovite kringlit hiljem süüa, sulatage see tavalisel toatemperatuuril.

Teine võimalus on külmikus hoidmine. Kui hoida ahjusooja kringlit külmikus, võib see kesta kuni viis päeva.

Kokkuvõte

Kringli valmistamine võib olla keeruline, kuid kui järgite neid lihtsaid juhiseid, muutub kringli valmistamine palju lihtsamaks. Olgem ausad, kui olete kord kringli valmistanud, ei taha te enam kunagi poest kringlit osta. Tehke seda endale ja oma lähedastele ning nautige kringlivalmistamise protsessi!

Kokkuvõttes on siin kõik, mida peate teadma kringli valmistamise kohta. Loodame, et see artikkel aitas teil mõista, kuidas teha kringlit oma koduse köögi mugavuses. Armastagem Eesti kringlit ja nupsutagem seda kordagi või kaks kodus!