Nullkulu

Nullkulu

mida teha saaremaal lastega?

Mida teha Saaremaal lastega: Parimad lastesõbralikud tegevused

Saaremaal on palju võimalusi perega koos aega veeta. Alates liivarannadest ja kultuuririkastest linnadest kuni loodus-like matkamisvõimalusteni, leiavad vanemad lastega kindlasti midagi huvitavat ja väljakutset pakkuvat. Selles artiklis käsitleme parimaid lastega tegevusi Saaremaal.

Liivarandade nautimine

Saaremaal on palju kauneid liivarandu, mis on suurepärane koht nii lastele kui ka täiskasvanutele. Nende hulka kuuluvad Ruhnu liivarand, Sõrve poolsaare rand ja Kuressaare rannad. Rannas leiate erinevaid teenuseid, nagu rannavõrkpall, veesport või lihtsalt lõõgastumine päikese käes. Saaremaa randadel on tavaliselt väga rahulikud ja madalad veed, seega on turvaline ka väikestele lastele. Samuti on liivarannahotellides palju peretoa võimalusi, kui soovite ööbida.

Kogevad eluslooduse vaatamisväärsused

Teine suurepärane võimalus lastega koos aega veeta, on külastada Saaremaa erinevaid looduslike vaatamisväärsusi. Saaremaal on mitmeid looduslikke paiku, sealhulgas Vilsandi rahvuspark, Karujärve matkarada ja Odalätsi loodusrada. Lisaks võite külastada ka Kuressaare loodusparki, kus on võimalus näha loomi, nagu kitsed, metssead ja jänkud. Samuti võiksite korraldada koos lastega pikniku, et ühiselt nautida looduse ilu.

Uuritakse ajaloolisi linnu

Külastades Saaremaa Ajaloolist lossi, saate oma lastega rikastada oma kultuuriteadmisi, samuti uurida ajaloolisi linnu nagu Karja kirik, Pöide kirik ja Muhu muuseum. Samuti on Kuressaare kindlus suurepärane koht, kus lapsed saavad tutvuda ajaloolise kindluskonstruktsiooniga, milles asub Saaremaa muuseum. Lastele meeldib kindlasti ka Karupargi loomaaed, muuseum, kus saab näha haruldasi loomaliike nagu aasia leopard, pesukaru ja kookaburra.

Proovitakse erinevaid toite

Ei saa käia Saaremaal ja mitte maitsta Saaremaa traditsioonilisi toite. Põõsasmarja talu pakub lõbusat ja interaktiivset kogemust, kus lapsed saavad tutvuda marjakasvatuse, sibula kasvatuse ning teiste põllumajanduslike tegevuste erinevate aspektidega. Lisaks korraldatakse Põõsasmarja talus ka kõrtsiõhtuid ning erinevaid õpitubasid. Kuressaare lähedal asuv Linnuse küün aga pakub maitsvat saiameistri koolitust ja kookide valmistamist.

Lõppevad mõtted

Saaremaal on palju võimalusi, et lapsed saaksid veeta meeldejäävaid päevi. Looduse nautimine, kultuuri avastamine, traditsiooniliste toitude proovimine – Saaremaal on midagi kõigile, vanematele ja lastele. Selleks, et teie pere ei jätaks kaotamata kõiki neid elamusi, tuleks planeerida oma aega ette ning teha endale sobivad valikud. Nii et, kui olete Saaremaa külastuse planeerimisel, siis veenduge, et teie pere jääb mälestusi täis meenutustega Saaremaa pööripäevadest.