Nullkulu

Nullkulu

mis no?

“Mis no” – kõik, mida sa pead teadma taime kohta

Kui oled kunagi kohanud kaasaegse söögikoha menüüs midagi sellist nagu “mis no”, pead sa mõistma, et tegemist ei ole lihtsalt moeasjaga. “Mis no” on väikese taime nimi, mida võib nimetada ka vesivilkaks, beebivesikaks, rahvusvaheliselt kasutatakse aga sagedamini nime “microgreens”. See väike taim on saanud toiduhuviliste seas väga populaarseks, kuid mida tegelikult “mis no” endast kujutab? Selles artiklis anname vastuse kõikidele olulistele küsimustele, mis puudutavad seda huvitavat väiketaime.

Mis on “mis no”?

“Mis no” on üks nimekaim taim noorte vürtside kategoorias. Need on peaaegu küpsed idandeid, mida kogutakse rohumaade ja köögivilja seemikute kiireks arenguks mõeldud substraadil. Need on väga väikesed ja pakuvad rohkelt maitset ning sisaldavad ka väga palju toitaineid.

Tavaliselt kasvatatakse “mis no” värsketena ja seejärel kasutatakse erinevate retseptide lisandina. Sageli kasutatakse “mis no” vürtsina, kuid see sobib ka salatitesse, suppidesse, praedesse ja muidu just sinu enda loomingulisuse järgi.

Kuidas kasvatatakse “mis no”?

“Mis no” kasvatamine võib tunduda keerukas, kuid tegelikult vajab see väga väheseid ressursse, eriti kui kasvatate neid kodus. Kuigi on ka spetsiaalseid tööstuslikke meetodeid, kuidas seda teha suurtes kogustes, on need väikesele kasvatajale liiga palju. Selle asemel saate kasvatada “mis no” ise kodus väga lihtsalt.

Mida sul on vaja “mis no” kasvatamiseks:

– Potid või anumad
– Ökoloogiline muld
– Seemned
– Tilk-tilga süsteem (kui sul on võimalik)

Siin on lihtne juhend, kuidas “mis no” kasvatada:

Seemnetest väljakasvamine. Puista seemned purki ja kata veega. Seejärel tõsta kaanega purk soojas ja päikselisesse kohta ning lase neil enne väljapuistamist päevake idaneda. Seejärel võtke seemned välja ja puistake need pisikeses kihis ökoloogilisele mullale.

Vaktsineerimine. Kasutades tilk-tilga süsteemi, piserdage seemned veega. Tilk-tilga süsteem töötab sellepärast, et muld ei pea kunagi kuivama, vaid kasvab pidevalt.

Kasvuhoone protsess. Katke seemned õhukese kihiga mullaga ja asetage seejärel päikesepaistelisse kohta. Veenduge, et muld on alati niiske ja jälgige taime kasvuprotsessi iga päev.

Saagikogumine. Kui taim on jõudnud õigesse mõõtu, siis saate seda lõigata umbes 2 cm kõrguselt.

Miks on “mis no” nii populaarne?

“Mis no” on populaarne, sest see on väga maitsekas ja sisaldab ka palju toitaineid. See on hea teada, sest paljud taimed kaotavad oma väärtuslikud toitained, kui neid töödeldakse liiga palju. Seetõttu on “mis no” tervisele väga hea lisand ja ka maitsele lisab häid noote.

“Mis no” on ka praegusel ajal populaarne, sest meie kultuuri toitumisalased valikud on muutunud. Inimesed hoolivad üha enam oma toitumisest ja tervisest ning seetõttu hinnatakse “mis no” kaltsiumi, raua, vitamiinide ja mikroelementide sisalduse poolest.

Ja lõpuks

Nüüd sa tead, mida “mis no” endast kujutab ja miks see võib olla hea lisand sinu lemmikroogadele. Kui soovid proovida seda ise kasvatada, siis on see ka väga lihtne. Kasvata oma “mis no” ja naudi värskeid noote.

Veel.