Nullkulu

Nullkulu

mida teha suvikõrvitsast?

Mida teha suvikõrvitsast

Suvikõrvits on tuntud köögivilja, mis on saadaval erinevates sortides. See on tuntud ka oma rikkaliku maitse ja tervislike omaduste poolest. Kui soovite suvikõrvitsat kasutada oma toidu valmistamisel, siis on see artikkel just teile.

Kõigepealt tuleb teada, et suvikõrvitsa saab kasutada paljudel erinevatel viisidel. Suvikõrvits on universaalne köögivili, mida saab praadida, keeta, hautada, grillida ning küpsetada. Suvikõrvitsa maitse on kerge ja värskendav ning sobib hästi erinevates roogades.

Seda köögivilja saab kasutada näiteks pitsades ja pastades, aga ka supites ning hautistes. Lisaks sellele sobib suvikõrvits hästi ka vürtsikate roogade juurde, näiteks taimetoidu karritesse või karridele.

Suvikõrvits on ka madala kalorsusega toit ning seega ideaalne dieedipidajatele. Ta sisaldab väheseid kaloreid, kuid palju toitaineid nagu näiteks C-vitamiini, kaltsiumi, magneesiumi ja kaaliumi. Lisaks sellele on suvikõrvits kiudaineterikas toit, mis aitab hoida soolte tervist ning edendab seedimist.

Kui soovite suvikõrvitsat valmistada, siis on oluline valida õige suvikõrvitsa sort. Erinevad suvikõrvitsa sordid sobivad erinevate toitude jaoks. Näiteks on piklikud suvikõrvitsad ideaalsed grillimiseks, samas kui ümmargused suvikõrvitsad on suurepärased keetmiseks ja hautamiseks.

Kui soovite suvikõrvitsat grillida, siis on oluline lõigata suvikõrvitsad õhukesteks viiludeks. Seejärel pintselda õli peale ja maitsesta soola ja pipraga. Grilli suvikõrvitsat umbes 3-4 minutit mõlemalt poolt ja seejärel serveeri.

Kui soovite suvikõrvitsat pelmeenide valmistamiseks kasutada, siis tuleb suvikõrvitsad hakkida väikesteks tükkideks ja praadida need pannil kergelt läbi. Seejärel võib suvikõrvitsat lisada pelmeenidele koos salati ja lisandiga.

Kui soovite aga lihtsalt midagi maitsvat ja tervislikku valmistada, siis on suvikõrvitsa salat ideaalne valik. Lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud ja sega need koos kirsstomatite ning maitserohelisega. Maitsesta soola, pipra ja sidruniga ning serveeri kohe.

Kokkuvõtteks võib öelda, et suvikõrvits on mitmekülgne köögivili, mida saab kasutada erinevate toitude jaoks. Ta on madala kalorisisaldusega ning sisaldab palju tervislikke toitaineid. Kui soovite midagi maitsvat ja tervislikku valmistada, siis tasub kindlasti suvikõrvitsat katsetada.

Veel.