Nullkulu

Nullkulu

mida teha roheliste tomatitega?

Mida teha roheliste tomatitega: kuidas saada maitsvaid toidukordi

Eestis on palju inimesi, kes armastavad tomatid ning kasvatavad neid kodus aastaringselt. Kuid, mis juhtub siis, kui tomatid ei jõua enne külmade tulekut täieliku küpsuseni ning jäävad alles rohelistena? Kas need kipuvad raisku minema või on võimalik neist valmistada maitsvaid toidukordi? Selles artiklis uurime, mida teha roheliste tomatitega ning kuidas neid maitsvalt valmistada.

Roosikus, salatid ja kastmed

Värskeid hakitud rohelisi tomateid saab kasutada salatites või kastmetes, et lisada nende hapukat maitset. Võite proovida erinevaid salateid, kus saate kombineerida rohelisi tomateid teiste roheliste köögiviljade, nagu kurkide, rohelise paprika, salatilehtede või rohelise sibula, koos. Kui soovite soolaseid maitseid, võite proovida neid marineerida enne, kui lisada neile salatitesse või kastmetesse. Nii on neil meeldiv hapukas ja krõbe maitse.

Rohelised tomatid kala- või lihapirukas

Roheliste tomatitega saab valmistada ka maitsev kala- või lihapiruka. Selleks lõigake rohelised tomatid viiludeks ja asetage need tainapõhjale või põhja peale. Seejärel lisage küpsetatud liha või kala viilud, koos hakitud krutoonide, rohelistega nagu petersell, till ja sibul.

Rohelised tomatid hautistes

Rohelised tomatid on suurepärane koostisosa hautistes ning lisavad sellesse rooga hapukat maitset. Seejärel valmistage kana- või veiseliha hautis ja pärast maitsestamist sobitage sinna juurde tükeldatud rohelisi tomateid. Kui nad on hautamise käigus kaasas olnud, siis nad muutuvad pehmeks ja saavad oma maitsva hapuka maitse.

Rohelised tomatid tšillikastmes

Rohelised tomatid sobivad suurepäraselt tšillikastmele hapukuse lisamiseks. Kreeka jogurti segamine hapukoorega või majoneesiga annab täiusliku lisandi tšillikastmesse. Segage rohelised tomatid, sibulad, küüslaugud ja cilantro kastme sisse ning laske neil selles umbes 15-20 minutit pehmendada.

Rohelised tomatid konserveerimiseks

Kui teil rohelisi tomateid rohkem kui tarbida jõuate, siis saate neid konserveerida. Kõige tavalisem viis neid konserveerida on marineerida need soolveega, segada äädikaga ja lisada vähe suhkrut pluss mõned vürtsid, mida eelistate. Kohe peale magustamist, saate need panna ka purgidesse ja hoida neid keldris või kapis.

Kokkuvõtvalt, mida teha roheliste tomatitega, on lisaks toidu käitlemisele olnud toodud siia palju ideid, kuidas rohelised tomatid valmistada erinevatele retseptidele maitseks. Kui soovite proovida midagi uut, siis soovitame proovida meie allpool toodud retsepte või läbida erinevad kulinaarsed katsetused. Kuna roheline allikas on säästev valik ja tervislik toiduvalik, aitab see kaasa tervislikumale elustiilile. Seega, hankige rohelised tomatid ja hakake nende maitset nautima.