Nullkulu

Nullkulu

mida teha redisest?

Mida teha redisest: algajatele juhised redisekasvatajatele

Ametliku nimega Raphanus sativus, redis on köögivili, mis kuulub ristõieliste sugukonda. Tal on palju kasulikke omadusi, sealhulgas võime aidata alandada kolesterooli taset, kaitsta maksa, soodustada seedimist ja aidata kaalulangetamisel. Kuid kuidas seda köögivilja kasvatada ja valmistada? Selles artiklis jagame algajatele juhiseid, et nad saaksid redisega tegelemisel edukad olla.

Redis hästi mulda

Enne kui saate alustada oma redisest saagi kasvatamisega, on esimene samm hea mulla loomine. Redis eelistab jahedaid aastaaegu ja kasvab kõige paremini neutraalses või aluselises pH-mullas. Redis on ka tundlik keemiliste väetiste suhtes, seega on parem kasutada looduslikke väetisi. Samuti tuleb veenduda, et teie redisel on piisavalt päikest ja ruumi kasvamiseks.

Redis seemnetest kasvatamine

Kui pinnas on hästi ette valmistatud, saate alustada redis seemnetest kasvatamist. Redis on tuntud oma kiire kasvu tõttu, nii et teie seemned peaksid idanema vaid mõne päevaga. Veenduge, et teie redisepungad oleksid üksteisest vähemalt 5 cm kaugusel, et aidata neil täiskasvanuks saada. Lisaks on oluline tagada, et teie redis saaks piisavalt vett ja et potid oleksid piisavalt sügavad, et tagada juurtele piisav ruum.

Selgitage välja, millal redis valmis on

Kui teie redis peaks valmima, saate teada, kuidas seda kõige paremini koristada. Redis on parim kasvatada külmematel kuudel, nii et mõelge sellele, kui palju aega kulub, enne kui teie redis on valmis. Kui redis saavutab soovitud suuruse, lõigake selle rohelised varred ära ja kontrollige, kas redis on pealt pruuniks muutunud. See on märk, et redis on valmis koristamiseks. Koristage redis pärast seda kohe, kui see on valmis, et vältida juurviljade ületäitumist ja halva maitse tekkimist.

Valmistage redis söögiks

Redist saab valmistada mitmel erineval viisil, alates võileibadest kuni salatiteni. Kui soovite redisest ühekordset rooga valmistada, võib grillitud redis olla suurepärane valik. Selle jaoks valmistage redis veidi ette, et see oleks pehme ja siis lisage sellele soola, pipart ja veidi oliiviõli. Grillige redis mõlemalt poolt kuni peolaelani ja serveerige see omal valikul kõrvitsa ja kikerhernestega.

Kokkuvõte

Kokkuvõttes on redis maitsev, tervislik ja lihtne kasvatada. Järgige vaid neid juhiseid ja saate oma redisest parima. Kui olete uus rediseg, ärge kartke katsetada uusi retsepte ja viise, kuidas seda köögivilja valmistada. Võib-olla saate üllatunud teada, et redis sobib paljude roogadega ja et see võib olla teie uus lemmikköögivili!

Veel.