Nullkulu

Nullkulu

mida teha raguust?

Mida teha raguust

Ragu on rikkalik ja maitsvate maitsetega roog, mida saab valmistada erineval viisil, lisades erinevaid koostisosi ja maitseained. Ragu on traditsiooniline Itaalia roog, kuid seda saab valmistada erinevates maailma köökides. Ragu valmistamisel on oluline säilitada kõik koostisosad ja maitsetaimed ning hoida neid pikka aega keema. Siin on mõned nõuanded, kuidas valmistada maitsvat ragu’d.

Koostisosade valik

Ragu valmistamisel on koostisosade kvaliteet oluline. Kuna ragu on erinevate maitseainete segu, tuleb koostisosad valida hoolikalt. Valige küpseid ja kvaliteetseid köögivilju, nagu tomatid, sibulad, porgandid, seller, küüslauk ja paprika. Samuti on oluline valida maitsev liha. Kõige paremini sobib veiseliha, sealiha, lambaliha ja vasikalihaga. Valige koostisosad vastavalt oma eelistustele ja sellele, mis on kohapeal saadaval.

Keetmine ja maitseained

Ragu valmistamiseks on oluline keetmisprotsess. Esimestena tuleb köögiviljad pannil pruunistada ning seejärel lisada liha. Kui liha on pruunistatud, lisa vesi ja puljong. Lisa erinevad maitseained nagu oregano, rosmariin, tüümian ja pipar. Lisa ka sool maitse järgi. Kui kõik koostisained on lisatud, laske neil madalal temperatuuril umbes 6–8 tundi küpseda, kuni kõik maitseained ja koostisosad on segunenud.

Serveerimine

Ragu sobib hästi pasta, riisi või kartulitega. Lisage ragu’d oma lemmik pasta või valmistage gnocchi kartulipallid. Näiteks võite lisada kerge salati ja võileivad.

Ragu on väga mitmekülgne roog, mida saab valmistada erinevatel viisidel. Siin on mõned näited, kuidas valmistada erinevaid ragu’d.

Itaalia ragu

Itaalia traditsioonilist ragu’t valmistatakse veiseliha ja sealiha seguga. Retsept sisaldab ka küüslauku, sibulat, sellerit ja porgandit, mis annavad sellele roogale rikkaliku maitse. Maitse saamiseks võite lisada ka veini või veiniäädikat.

Vahemere ragu

Vahemere ragu on tüümiani, rosmariini ja basiiliku, kirsstomatite ja artišokkide segu. See on täiuslik roog, mis sobib hästi nii pasta kui ka valge leivaga.

Marokoliku ragu

Marokolik ragu on rikas ja maitsev roog, mis koosneb lambalihast, kuhjatud köögiviljadest ja erinevatest maitseainetest. Retsepti saab valmistada rosinatega, mis annavad talle magusa maitse.

Muidugi võib iga ragu olla erinev, olenemata sellest, kas liha või köögiviljad kasutatakse osana retseptist. Ragu on maitsev roog, mis sobib hästi igaks puhuks. Proovige midagi uut ja valmistage oma lemmik ragu’d juba täna!

Veel.