Nullkulu

Nullkulu

mida teha ploomidest?

“Mida teha ploomidest: Retseptid, toitumisalane teave ja tervis”.

Kui Eestis saabub suvi, on ploomiaeg käes. Suvel võib nautida palju erinevaid maasikaid, mustikaid ja vaarikaid, kuid ploomid on erakordsed. Need on suurepärased puuviljad, mida saab süüa nii toores kui ka keedetud kujul. Olgu see kook, võileib või magustoit, ploomid on suurepärane lisand peaaegu igale toidule. Loe edasi ja saad rohkem teada selle kohta, mida teha ploomidega.

Kuidas valida õige ploom?

Ploomide ostmisel on oluline jälgida nende küpsemise aega. Enne ostmist tuleks ploomid hoolikalt üle vaadata ja katsuda, et veenduda nende värskuses ja tugevuses. Hoidke pudelit pihus ja andke talle õrnalt pehme survet. Küpsed ploomid on piisavalt pehmed, kuid mitte liiga pehmed. Kauplustes müüakse palju erinevaid ploome, sealhulgas Itaalia, Prantsuse, Taani, Saksamaa ja Eesti omi. Kõigil neil on erinev maitse ja kuju, nii et vali see, mida kõige rohkem armastad.

Ploomide tarbimise kasulikkus

Ploomid on kasulikud puuviljad, sest need sisaldavad palju mineraale ja kiudaineid, mis on inimese tervisele olulised. Ploomid sisaldavad ka palju vitamiine, sealhulgas vitamiine A ja C. Lisaks aitavad ploomid parandada seedimist, toetavad immuunsüsteemi ning aitavad vererõhu ja kolesterooli tasemete alandamist. Kuidas seda kõike saavutada? Loe edasi ja saad teada.

Ploomide tarbimine aitab kaasa seedimisele

Ploomid sisaldavad kiudaineid, mis aitavad toetada seedimist. Need ained aitavad toitu läbi seedida, hoida veresuhkru taset kontrolli all ning vähendada südamehaiguste riski.

Ploomide tarbimine alandab kolesterooli

Ploomid vähendavad kolesterooli taset organismis ning aitavad seega hoida südame tervist. Need sisaldavad antioksüdante, mis aitavad kehal võidelda vabade radikaalidega, mis võivad mõjutada tervist negatiivselt.

Ploomide tarbimine alandab vererõhku

Vererõhu alandamine on oluline, sest see aitab vältida südamehaiguste tekkimist. Ploomides sisalduv kaalium aitab alandada vererõhku ja tõstab ioonide taset, mis kontrollivad südamerütmi.

Ploomides sisalduvad mineraalid

Ploomides sisalduvad mineraalid on organismile olulised, sest nad aitavad hoida luud tugevad ja aitavad toota verd. Ploomides sisalduvad ka raud, magneesium, kaltsium ja fosfor.

Kuidas tarbida ploome? Retseptid ploomidega

Ploomimahl

Ploomimahl on tervislik jook, mis sobib täiuslikult suvepäevade jaoks. Sobib nautida nii jahutatult kui ka soojalt.

Retsept: Võta 5 – 7 ploomi, eemalda luud ja tükelda. Lisa segistisse ja blenderda, kuni saad ühtlase segu. Serveeri kohe või pane külma.

Ploomisalat

Ploomisalat sobib ideaalselt kergeks õhtusöögiks. Lisaks on see tervislik ja maitsev.

Retsept: Tükelda 2 – 3 ploomi ja lisa salatisse koos spinati, kreeka pähklite, kuivatatud kirsside ja kitsejuustuga. Enne serveerimist puista peale sidrunimahla ja oliiviõli.

Ploomikoogid

Ploomikoogid sobivad nii magustoiduks kui ka hommikusöögiks.

Retsept: Sega 2 tassi jahu, 1 tassi suhkrut, 1 tl soodat, 1 tl kaneeli ja 1/2 tl jahvatatud ingverit. Lisage 1/2 tassi võid ja segage seni, kuni saad homogeense segu. Vahusta 2 muna ja 1 1/2 tassi piima. Lisage ploomid ja jahu segu segades. Küpseta koogikesed ahjus 15-20 minutit.

Kokkuvõte

Selle artikli jooksul oleme rääkinud sellest, kuidas valida õigeid ploome, selle tarbimise kasulikkusest ja sellest, kuidas neid tarbida erinevates roogades ja jookides. Ploomid on suurepärane lisand peaaegu igale toidule. Kasutage näidatud retsepte ja nautige ploomidest saadud maitseid.

Veel.