Nullkulu

Nullkulu

mida teha mangopüreest?

Mida teha mangopüreest?

Mangopüree on väga mitmekülgne ning suurepärane koostisosa erinevate roogade valmistamisel. See võib olla kastmeks, lisandiks, jookide valmistamiseks ning paljuks muuks. Samas, kui sa pole kunagi varem mangopüreed kasutanud, võib selle kasutamisega esimest korda tunduda võõras. Siinkohal pakume ideid, kuidas mangopüreed tõhusalt kasutada.

Mangopüree sai alguse Indiast, kuid on nüüdseks laialdaselt levinud üle kogu maailma. See on magus maitsev puuvili, mis on rikas A- ja C-vitamiinide poolest. Kuna mangopüree sisaldab palju suhkrut, tuleks selle kasutamisel olla ettevaatlik, kui soovite saavutada tervislikku toitumist.

Siin on mõned ideed, kuidas mangopüreed kasutada:

Mangopüree smuuti valmistamisel

Mangopüree võib olla suurepärane koostisosa erinevate smuutide valmistamisel. Lisage sobival kogusel mangopüreed põhiliselt külmutatud puuviljad, kiudainerikkaid tooteid, nagu kale ehk lehtkapsas või spinat, ning mõni vedelik, mis teile meeldib, nagu mandlipiim või kookosvesi.

Kookide, magustoitude või jäätiste valmistamiseks

Mangopüree võib lisada põnevust ja head maitset ka lemmikmagustoitudele, piimavabadele kookidele, küpsetistele, pudingitele ja eriti erilistele jäätistele. Selle lisamine on kena võimalus puuviljamaitsetega eksperimenteerimiseks ja maitsvate toitude loomiseks.

Aasiapäraste kastmete valmistamiseks

Mangopüree võib olla suurepärane koostisosa aasiapäraste kastmete ja marinaadide valmistamisel. Selle lisamine lisab toidule mõnusat magusust ja seda saab kasutada kalaga, kanaga või roogadega, mis vajavad lisaks meeldivat magusust ka hapukat maitset.

Püreesuppide valmistamiseks

Mangopüree saab lisada ka supi juurde, et lisada värvi ja maitsvat märki. Näiteks võib kasutada mangopüreed kreveti, avokaado ja kookospiimaga suppide juures, et anda kerge kookoslik maitse, mis eristuks tavapärastest suppide maitsest

Mangopüree salatikastmete jaoks

Mangopüree sobib suurepäraselt ka salatikastmete valmistamiseks. Nimelt lisades mangopüreed, saate luua mahedama ja kreemisema maitse, mis sobib hästi hapukate salatite juures.

Magusate kaste valmistamisel nagu mangokaste või magus sinep

Mangopüree saab samuti kasutada magusate lisanditena, nagu magus sinep ja mangokaste. Need lisandid sobivad hästi lihapallide või grillitud liha kõrvale. Magus sinep sobib hästi pipraga ja mangokaste lisab lihale meeldiva magusa ja hapuka maitse.

Puhta mangopüree tarbimine

Mida teha mangopüreest? Mangopüree saab lihtsalt süüa ka ilma piimata või igasuguste lisanditeta. Mangopüree toob tõesti esile oma loomuliku maitse, mis on magus ja väga maitsev.

Kokkuvõte

Mangopüree on kõikides vormides kasulik – see annab roogadele loomuliku ja meeldiva maitse. See sobib suurepäraselt magustoitide, smuutide, suppide, kastmete ja salatite juurde ning loomulikult ka lihtsalt puhtalt süüa. Samas, ärge unustage, et mangopüree sisaldab palju suhkruid, seega kasutage seda mõõdukalt, kui soovite saavutada tervislikku toitumist.

Kokku võttes võib mangopüree olla suurepärane alternatiiv tavalistele puuviljadele, mida sa oled harjunud tarbima. Lihtsalt lisage see roale juurde ja saate tervisliku ja maitseka toidu, mida hindavad nii täiskasvanud kui ka lapsed.

Veel.